Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă criminalişti

Scheletele a cinci tineri, găsite îngropate la Vadu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Descoperire macabră pe raza comunei Vadu Moldovei, acolo unde, sâmbătă dimineaţă, mai mulţi muncitori care săpau un şanţ de aducţiune a apei spre satul Ganea au dat peste mai multe fragmente de oase umane. Muncitorii au anunţat imediat Poliţia, în scurt timp la faţa locului ajungând mai multe echipe de criminalişti.

Iniţial, susţin surse din rândul anchetatorilor, au fost descoperite două schelete, la aproximativ 400 de metri de DN 2. Poliţiştii au continuat, însă, săpăturile şi au scos la suprafaţă încă trei schelete. Toate fragmentele umane au fost găsite la o adâncime de aproximativ 1,3 -1,5 metri sub pământ, poziţionate în aceeaşi direcţie, cu faţa în sus.

Judecând după faptul că la toate craniile descoperite dantura era completă, anchetatorii cred că osemintele sunt ale unor tineri. Totuşi, din câte se pare, după aspectul fragmentelor osoase, acestea ar fi vechi de 150-200 de ani. Cel mai probabil, spun anchetatorii, scheletele cu pricina aparţin unor tineri soldaţi, morţi în timpul războiului. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va apela şi la ajutorul specialiştilor Muzeului de Istorie.

Poliţia continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care fragmentele osoase au ajuns la un metru şi jumătate sub pământ. Oamenii legii vor căuta prin documentele Primăriei din localitate şi cele ale lăcaşelor de cult din zonă dacă figurează date despre un posibil cimitir vechi la Vadu Moldovei.

În urmă cu câteva luni, fragmente de schelet uman au fost găsite şi pe raza comunei Pătrăuţi, de mai mulţi muncitori care săpau un şanţ pentru canalizarea unei staţii peco, situată pe Drumul European E85. Criminaliştii Poliţiei, împreună cu specialiştii muzeografi au stabilit atunci că, în acea zonă, în urmă cu câteva sute de ani, a existat un lăcaş de cult, lângă care se afla şi un mic cimitir. Oseminte umane au fost găsite, în luna iunie a acestui an, şi în vecinătatea staţiei CFR Câmpulung Moldovenesc. Şi în acel caz, anchetatorii au exclus comiterea vreunei fapte penale, în zonă fiind, cu câteva decenii în urmă, un cimitir catolic şi un spital de campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scheletele a cinci tineri, găsite îngropate la Vadu Moldovei.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Scheletele a cinci tineri, găsite îngropate la Vadu Moldovei3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei