Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Liderul PNL critică demagogia afişată de unii în jurul votului uninominal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, critică demagogia afişată în  jurul votului uninominal, subiect care în opinia lui este închis. Tăriceanu a declarat la Suceava că referendumul pentru votul uninominal reprezintă „un capriciu al preşedintelui Traian Băsescu”, apreciind că este inutil, în condiţiile în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea votului uninominal.

„Guvernul a făcut ceea ce este necesar pentru desfăşurarea referendumului în bune condiţii, dar cred că problema votului uninominal este închisă. Ce vreau să vă spun este că există multă demagogie pe acest subiect.

Reforma clasei politice nu se face prin schimbarea sistemului electoral. Pentru că tot aceiaşi oameni care sunt acum în politică vor participa şi la viitoarele alegeri. Reforma e un proces de durată, o selecţie a unor alte elite. Se vor schimba garniturile care au apărut după revoluţie, după căderea comunismului, dar asta ia timp”, a declarat Tăriceanu, care a ţinut să precizeze că nu este împotriva votului uninominal.

Votul uninominal însă, a spus liderul PNL, trebuie să respecte voinţa electoratului.

„Nu putem ca practic jumătate din voturile electoratului să se piardă şi acest electorat să nu fie reprezentat. Acesta este motivul pentru care am făcut o anumită propunere pentru votul uninominal.

Chiar şi în Franţa, unde se merge pe vot uninominal în scrutin majoritar în două tururi, încep discuţiile pentru renunţarea la acest sistem, pentru că el este extrem de păgubos. Din acest punct de vedere, într-o Europă modernă în care drepturile individului şi ale minorităţilor reprezintă un bun câştigat extraordinar şi se luptă pentru păstrarea lui, nu e normal ca noi, o ţară nou intrată, să spunem nu ne interesează punctele de vedere minoritare sau minorităţile. Acest lucru nu este normal şi din acest punct de vedere nu am nici cel mai mic motiv de a ezita că un sistem de vot uninominal trebuie să respecte voinţa electoratului”, a conchis Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PNL critică demagogia afişată de unii în jurul votului uninominal.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul PNL critică demagogia afişată de unii în jurul votului uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei