Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interviu

Flutur: „PLD se pregăteşte să intre în liga întâi a politicii româneşti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
- Mai este o săptămână până la finalizarea campaniei electorale pentru europarlamentare. Care a fost reacţia populaţiei la modul în care PLD şi-a promovat mesajul politic? 

Vreau să spun că am parcurs cu piciorul toate judeţele României în această perioadă, ca şef de campanie al PLD. Şi sunt optimist în ceea ce priveşte alegerile din 25 noiembrie. Dacă va fi vreo surpriză în aceste alegeri, aceasta va fi scorul bun pe care îl va obţine PLD. Am fost bine primiţi, cred că PLD e partidul care s-a mobilizat cel mai bine, la nivel naţional, în această campanie. Dar vreau să-i fac responsabili pe cei din PNL şi PSD că nu au ieşit la dezbateri publice. Şi dacă va fi o rată scăzută de participare la vot, va fi din cauza lor, pentru că nu au participat la suficiente dezbateri. Au fost aproape inexistenţi şi nu au explicat oamenilor ce înseamnă Parlamentul European şi votul uninominal.

De asemenea, Theodor Stolojan este foarte bine cotat şi apreciat de oameni. Şi sunt convins că locomotiva Stolojan va face marea surpriză în aceste alegeri. Iar PLD se pregăteşte să intre în liga întâi a politicii româneşti. Şi deviza noastră cu care intrăm în alegerile din data de 25 noiembrie este „Ne calificăm la Europene”.

- Ce vă face să credeţi că veţi obţine un rezultat electoral bun?

Este munca imensă a celor 120.000 de membri PLD pe care i-aţi văzut mobilizaţi. Şi trebuie să resping atacurile mizerabile ale unor adversari politici legate de fondurile PLD. Oamenii noştri, fiecare dintre ei, au pus la dispoziţie resursele pe care le-au avut. Avem oameni care au pus totul la bătaie. Şi efort fizic şi mijloace de transport, cotizaţii, astfel încât să avem o campanie civilizată, de informare a populaţiei. Şi aş vrea să spun ceva despre data de 25 noiembrie. În primul rând, această dată are o dublă semnificaţie. Există şansa să ne legitimăm mai întâi ca partid parlamentar european, şi apoi ca partid parlamentar în România, anul viitor. Ar fi marea surpriză ca un partid să se legitimeze în Parlamentul European în anul în care s-a înfiinţat. Şi sunt convins că vom face acest lucru.

”Despre acest Guvern se poate spune simplu: ziua şi gafa”

 

- Şi care este mesajul PLD pentru a atinge această ţintă? 

Candidaţii şi viitorii europarlamentarii PLD vin cu un mesaj foarte pragmatic. Să se bată în Parlamentul European pentru România. Theodor Stolojan şi echipa lui se vor lupta pentru absorbţia fondurilor europene, pentru trimiterea de fonduri europene către România şi pentru simplificarea birocraţiei. Ne vom lupta pentru promovarea marilor proiecte către România, în diverse domenii, cum ar fi infrastructură, cercetare sau cel energetic. Apoi, vom da o mare atenţie pentru apărarea drepturilor românilor, atât din interiorul graniţelor României, cât şi din afara ţării. Dacă ne gândim ce se întâmplă astăzi în spaţiul european, problemele din Italia, trebuie să acuz tăcerea europarlamentarilor actuali. Ei nu au spus nimic despre modul cum sunt trataţi românii în Italia, şi cum se încearcă discreditarea întregii naţiuni române şi nu este corect. Iar parlamentarii noştri se vor bate pentru apărarea drepturilor românilor.

Mai mult, vreau să critic şi modul în care acţionează Guvernul Tăriceanu, şi liderii PNL, atât pe plan intern, cât şi extern. Despre acest Guvern se poate spune simplu: ziua şi gafa. Parcă există o concurenţă, o întrecere la cine face gafe mai mari.

A fost gafa, şi aş putea spune greşeala colosală, privind afacerea caltaboşul. Aceasta a fost umbrită de gafa lui Cioroianu legată de deportările în deşert. Iar pentru a-l acoperi pe Cioroianu a ieşit Bogdan Olteanu, tânărul îmbătrânit în rele al PNL, care declară război Americii.

Teribilismul ăsta mă aştept să continue şi cu alte declaraţii care să-l acopere pe Bogdan Olteanu. Şi astfel se observă strategia PNL care pune în pericol credibilitatea câştigată de România. Şi cred că aceşti oameni trebuie să fie luaţi urgent de la butoane.

Iar responsabil de aceste gafe este PSD, care a girat supravieţuirea acestui Guvern, şi sunt convins că după 25 noiembrie, PSD va intra la Guvernare cu PNL. De altfel, la hotelul lui Octav Cozmâncă de la Suceviţa au fost găzduiţi liderii PNL în acest weekend şi acolo s-au pus bazele colaborării definitive între PNL şi PSD.

Mai mult, este surprinzător să văd că punerea în funcţiune a centralei termice de la Câmpulung Moldovenesc a fost amânată până la venirea premierului Tăriceanu. Ori aceste probleme puteau fi rezolvate mai repede, însă nu a existat voinţă. Iar acum în campanie electorală s-au gândit şi la alegătorii din această zonă.

Şi cu amărăciune putem observa că PNL a luat tot ce e mai rău de la PSD, şi aici mă refer la cum au cărat oamenii din judeţele Moldovei pentru mitingul de la Suceava. Şi s-a văzut clar că au fost foarte puţini oameni. Să nu uităm că în piaţa din Suceava, pe vremea când adunam oameni la PNL, erau mitinguri de 20.000 de oameni. Cred că acest barometru arată prăbuşirea uriaşă a acestui partid.

”Le spun sucevenilor să aibă încredere în echipa PLD, partid care a dovedit seriozitate”

 

Care va fi strategia PLD pentru această ultimă săptămână de campanie? 

Mai întâi vreau să spun că pentru PLD a fost o campanie dinamică, profesionistă, cu foarte multe întâlniri cu populaţia, care a primit de la noi materiale simple şi explicite. Şi vreau să spun că PLD e susţinătorul votului uninominal direct care va duce la reforma din temelii a clasei politice româneşti. Mai mult, noi mergem mai departe şi vom avea o iniţiativă legislativă pentru posibilitatea demiterii parlamentarilor aleşi pe vot uninominal, prin strângerea de semnături de la un sfert din electoratul colegiu pe care îl reprezintă. În acest fel se va putea declanşa referendumul, în acel colegiu, pentru demiterea parlamentarului, astfel încât să nu se mai aştepte patru ani până la următoarele alegeri. În felul acesta responsabilizezi parlamentarul şi ai şi mijloace de corecţie dacă el nu este eficient.

În ceea ce priveşte această ultimă săptămână dinaintea alegerilor, vom continua să facem o campanie electorală de informare, prin care vom chema populaţia judeţului la vot. Le spun sucevenilor să aibă încredere în echipa PLD, partid care a dovedit seriozitate, onestitate şi interes pentru ei. Şi îi asigurăm de tot respectul nostru, îi aşteptăm la vot să-i voteze pe cei mai buni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „PLD se pregăteşte să intre în liga întâi a politicii româneşti”.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur: „PLD se pregăteşte să intre în liga întâi a politicii româneşti”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mediocritate trimis de
(19 nov 2007, 20:40:58
Flutur este o mediocritate care pozeaza in mare conducator.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei