Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Tăriceanu impulsionează investiţiile majore din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Suceava, prilej cu care a ţinut să viziteze personal o serie de investiţii din mai multe oraşe şi municipii.

Pe lista investiţiilor pe care premierul a dorit să le vadă s-au numărat spitalul municipal din Fălticeni şi centrala termică din Câmpulung Moldovenesc.

„Am dorit să văd câteva obiective care pentru mine sunt definitorii pentru ce înseamnă reconstrucţia generală a ţării. Nu am fost în zone rurale, ci în oraşe, unde am văzut diverse obiective ce ţin de modernizarea României”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

El a apreciat că în cadrul vizitei făcute în judeţul Suceava a văzut numeroase investiţii în curs de realizare, şi i-a impulsionat pe primari să continue eforturile pentru atragerea de fonduri.

„Fie că vorbim de infrastructura de transporturi, de infrastructura educaţională, sănătate sau partea de dezvoltare rurală, aceste investiţii sunt esenţiale pentru transformarea României şi modernizarea ei. Şi am văzut în Suceava investiţii care demonstrează aceste lucruri în mod concret. M-am bucurat că am văzut că sunt multe lucrări, şi că practic zona este un imens şantier. Am văzut acest lucru peste tot unde am fost, dar şi aici, în municipiul Suceava, unde se refac reţelele termice şi se fac numeroase investiţii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu vrea ca spitalul din Fălticeni să fie finalizat în maxim doi ani

Prima oprire a premierului în judeţul Suceava a fost la Fălticeni, unde a ţinut să vadă personal construcţia nouă a spitalului municipal, investiţie abandonată în anul 2001.

Astfel se face că în momentul în care Tăriceanu a ajuns la Fălticeni, tot ceea ce a putut să vadă a fost structura viitorului spital, în condiţiile în care din anul 2001 fondurile pentru finalizarea lui au fost inexistente.

„Pot să confirm, aici, la Fălticeni, că anul viitor vom aloca 50 de miliarde de lei vechi pentru reînceperea lucrărilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. El a solicitat conducerii Primăriei Fălticeni să finalizeze cât mai rapid reproiectarea spitalului, astfel încât la începutul anului 2008 să se organizeze licitaţia pentru începerea lucrărilor de construcţie.

Premierul României a apreciat că în maxim doi ani vor putea fi finalizate lucrările de construcţie a spitalului. „Dacă această investiţie ar fi realizată de o firmă de construcţie puternică, cred că lucrările ar putea fi finalizate şi într-un an”, a subliniat Tăriceanu.

El a recomandat autorităţilor locale din Fălticeni ca după ce vor primi fondurile să dea o atenţie sporită cheltuirii lor. Premierul a arătat că au existat situaţii în care autorităţile locale au primit fonduri de la Guvern, însă folosirea lor s-a făcut cu greutate.

„Ca şi în învăţământ, deşi Guvernul a alocat fonduri pentru investiţii, nu a existat capacitatea administraţiilor locale de a le cheltui. Am observat că volumul cheltuielilor în primele nouă luni ale anului a fost foarte mic. Şi acum, în ultimele luni ale anului, toţi vor să cheltuiască cât nu au făcut în 9 luni”, a declarat prim ministrul României.

Trebuie spus că investiţiile în construcţia unui spital nou în municipiul Fălticeni au fost începute în anul 1991, însă după 10 ani ele au fost sistate din lipsă de fonduri. În momentul de faţă, o parte din secţiile spitalului funcţionează într-o clădire veche de peste 100 de ani, în timp ce altele sunt în clădiri ce au fost restituite foştilor proprietari. În această situaţie se află secţiile de maternitate şi dermatologie, pentru spaţiul folosit de aceasta din urmă spitalul plătind lunar o chirie de 30 de milioane de lei vechi. Finalizarea construcţiei noului spital municipal din Fălticeni ar asigura spaţiul necesar pentru funcţionarea celor şapte secţii ale acestuia.

La Gura Humorului, Tăriceanu a fost întâmpinat cu melodia „Cântă cucu, bată-l vina”

A doua oprire a premierului a fost în oraşul Gura Humorului, unde Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat de primarul Marius Ursaciuc, alături de câteva sute de persoane. În cele câteva zeci de minute cât a însemnat „popasul” în acest oraş, primul ministru s-a plimbat alături de Marius Ursaciuc în parcul central al oraşului. De altfel, pentru venirea premierului, fanfara oraşului a susţinut un mic recital, întâmpinându-l pe Călin Popescu Tăriceanu cu cântecul „Cântă cucu, bată-l vina”. După ce s-a interesat de proiectele de dezvoltare a oraşului Gura Humorului, Călin Popescu Tăriceanu l-a asigurat pe primarul din Gura Humorului că „o să mă ocup în mod special de proiectele tale turistice, astfel încât să fie finalizate”.

Premierul Tăriceanu a ţinut să viziteze apartamentele câmpulungenilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a vizitat sâmbătă centrala termică nouă din municipiul Câmpulung Moldovenesc. După ce a văzut că aceasta încă nu funcţionează şi că abia peste 10 zile vor putea fi folosiţi banii recent acordaţi de guvern, în sumă de 1 milion de lei, pentru punerea în funcţiune a obiectivului, dar şi după ce a aflat că localnicii nu au căldură de doi ani, şeful guvernului a ţinut să viziteze şi nişte câmpulungeni obişnuiţi, la ei acasă, ca să vadă cum se descurcă aceştia pe timp de iarnă. 

Însoţit de toată delegaţia oficială, din care cea mai mare parte nu ştia ce surpriză a pregătit localnicilor premierul, acesta a intrat într-o scară de bloc fără pretenţii de lux de pe strada Dimitrie Cantemir şi a bătut la uşa familiilor Acasandrei şi Coclici.

La întâlnirea din apartamente au participat doar câţiva dintre vecinii celor vizitaţi, precum şi un grup restrâns de oficiali, pentru că premierul a cerut ca delegaţia să nu provoace deranj gazdelor. „Am vorbit cu premierul chestiuni obişnuite, ca între locatari. Dumnealui ne-a povestit că a stat şi el cu mult timp în urmă într-un apartament care era încălzit de la termoficare, noi am spus ce dorinţe avem aici, ca locatari.

Domnul Tăriceanu ne-a asigurat că vom avea căldură şi a promis că se rezolvă şi cu apa caldă, iar la anul Guvernul va aloca fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor. A fost un oaspete plăcut şi este binevenit oricând la noi”, ne-a declarat una dintre gazde, Costache Acasandrei.

La ieşirea din bloc, Tăriceanu le-a spus ziariştilor că a fost o experienţă interesantă şi că va insista personal ca problema oamenilor locului cu apa caldă şi căldura să se poată rezolva în termenul pe care i l-au promis autorităţile locale, de 10 zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu impulsionează investiţiile majore din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăriceanu impulsionează investiţiile majore din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi trimis de
(19 nov 2007, 20:07:20
bai de multime si campanie electorala in care promisiunile sint facute cu mare entuziasm...
1.1  RE: Praf in ochi trimis de
(21 nov 2007, 11:25:06
Pai si la ce te poti astepta? Politicienii din Romania sunt draguti si amabili numai in campanie, pentru ca atunci ii doare... In rest, uita ca noi, poporul ii votam.
2.   Politica trimis de
(21 nov 2007, 13:11:26
Orice politician, atunci cand intra in campanie, devine "lapte si miere". Incepe iar cu promisiuni numai de bine, dar nu stiu cum se face ca, dupa terminarea campaniei, devine amnezic si uita tot. Si uite cum se intorc iar la viata lor amarata si sufera acolo sus, in scaunele confortabile si se gandesc non-stop la "binele" nostru, a celor care fac efortul de a merge la vot. Per total... O MARE bataie de joc... Asta e de fapt POLITICA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei