Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„The neverending spectacle”

Balul Bobocilor la „Porţile Fantaziei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea „Fantasia”. Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi-a ales cea mai frumoasă boboacă – „Crăiasa Copilă – stăpână a fanteziei”, într-un spectacol original, cu momente coregrafice de excepţie, desfăşurat sâmbătă seară, la Casa de Cultură din Humor. După o muncă de aproape două luni de zile, elevii din clasele a XII -a, sub îndrumarea profesorului George Checheriţă, au reuşit să „lege” un spectacol de aproape 3 ore, în care ne-am „întâlnit” cu precupeţe, cu Tristan şi Isolda, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Romeo şi Julieta”, secvenţe din basmele îndrăgite ale copilăriei, dar şi dans modern, moment folcloric şi multe probe interesante la care au fost supuse cele 6 concurente – eleve din clasele a IX a-a. La programul realizat de elevi, s-au adăugat momentele artistice ale invitaţilor Trupa „Free Dance” din Chişinău şi Trupa rock „Axiome”.

„Miss Remember 2007”

La „Curtea Fantaziei” nimic nu a fost întâmplător. Costumele „actorilor” aduceau foarte bine cu cele din perioada basmelor (rochii lungi, brodate, cu şnururi aurii pentru domniţe, curtezane, iar băieţii purtau cu cinste haine din catifea cu bumbi strălucitori). Muzica a fost foarte bine aleasă, astfel încât, pe scenă, într-un decor de basm, feeria să se declanşeze. Spectacolul s-a derulat într-o ordine firească, fără poticneli, greşeli, doar cu emoţii constructive din partea „actorilor de-o seară”, care au fost transmise şi publicului.

Ineditul spectacolului a constat şi în readucerea pe scenă a 8 fete frumoase, pretendente la titlul de Miss Boboc cu trei ani în urmă, acum eleve în clasa a XII-a şi organizatoare a balului.

Pentru a le mai tempera emoţiile boboacelor dintr-a noua, veteranele au trecut şi ele prin probe de concurs, cultură generală, dans, muzică, pentru ca, la final, să fie răsplătite cu panglici pe care se putea citi „Miss Remember 2007” şi câte un trandafir din partea colegilor.

Munca în echipă

Elevele din clasa a IX-a, pretendente la titlul de Miss Boboc, au lucrat în echipă, astfel că, la final, toate au meritat aplauzele publicului şi ale juriului.

Cele 6 boboace s-au evidenţiat la proba liber aleasă, unde fiecare tânără a ales să facă ce ştie mai bine: să danseze, să cânte, dar totul într-o coregrafie elaborată. Fiecare concurentă a avut în „prezentare” colegi de nădejde, „dansatori”, „interpreţi”, „actori”, care şi-au adus contribuţia esenţial la ridicarea ştafetei fiecărei concurente. S-a văzut munca în echipă şi respectul fiecărui participant pentru efortul depus de colegi.

 Nu au lipsit proba de cultură generală, proba savarinelor, la care boboacele au fost nevoite să mănânce, cu mâinile la spate, câte o savarină (contra timp), proba impusă (de exemplu: să mimeze un animal, să dea prim ajutor unui accidentat, să identifice un fruct legată la ochi, doar după atingere, să facă o declaraţie de dragoste folosind câteva cuvinte impuse), proba de dans (vals, latino, populară, reggaeton, ajutaţi de şase parteneri pricepuţi), proba rochiilor de seară.

Focul probelor

Naturaleţea, spontaneitatea au putut fi punctate de juriu şi în momentul în care, inspiraţi, doi dintre prezentatorii spectacolului (Claudia şi Alexandru, care au improvizat multe momente de-a lungul spectacolului, fără să irite publicul) au purtat discuţii libere cu concurentele, pe care le-au întrebat diverse aspecte despre concursul la care au participat, impresii, plusuri, minusuri (n-au prea fost?!).

Momentul de folclor a fost realizat de Alexandru Brădăţan, elev al Grupului Şcolar „Alexandru cel Bun”, care a interpretat mai multe cântece de muzică populară, acompaniat şi de aplauzele publicului. Trupa „Complikat style” a prezentat un moment coregrafic în care s-au regăsit mai multe stiluri de dans „modern”.

La finalul spectacolului, pe scenă s-a creat aglomeraţie. Pe lângă boboacele invitate pentru premiere, au urcat pe scenă toţi elevii organizatori, tinerii care şi-au rupt din timpul lor liber pentru a face un spectacol de care  să se vorbească mulţi ani de-acum încolo. Au făcut repetate plecăciuni în faţa publicului. Li s-a alăturat şi „vinovatul” pentru această frumoasă nebunie, profesorul George Checheriţă.

Moldovenii au dansat pe muzica Loredanei Groza

Trei perechi de dansatori profesionişti din Trupa „Free Dance” (Chişinău), care au susţinut spectacole în Republica Moldova, Ucraina, Austria, Moscova, Canada, au evoluat şi la Gura Humorului, în premieră, la cel mai reuşit bal al bobocilor, organizat de Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun”. Fie că au montat coregrafia pentru un dans stilizat pe o melodie a Loredanei Groza, fie că au îmbrăcat ţinute aristrocratice şi au dansat vals, cei 6 artişti au arătat, dacă mai era nevoie, că nu pot fi „bătuţi” la dans.

Primarul Ursaciuc, maestru de ceremonii printre boboace

Din juriu au făcut parte primarul oraşului Gura Humorului – Marius Ioan Ursaciuc (preşedinte), directorul Grupului Şcolar „Alexandru cel Bun”, Mariana Pintilie, actriţa Gina Pătraşcu, de la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani.

La finalul balului, primarul Ursaciuc a intrat în rolul maestrului de ceremonii, a urcat pe scenă alături de cele 6 boboace, le-a felicitat, a îndemnat juriul să aplaude, atât evoluţia elevelor de clasa a IX-a, cât şi cea elevilor din clasele a XII-a, care

s-au implicat în realizarea spectacolului. Pe deplin satisfăcut de ceea ce a văzut şi ascultat într-o seară de iarnă geroasă, dar aşteptându-se şi la roşii aruncate din public dacă Miss-ul nu este pe placul spectatorilor, edilul Humorului a dat citire câştigătoarelor. Toate au primit premii, felicitări şi aplauze la scenă deschisă. Publicul nu l-a lovit cu nimic pe Marius Ursaciuc, doar, poate, cu aplauze, pentru că spectacolul a fost organizat de Grupul Şcolar şi  Primăria oraşului Gura Humorului.

Pe scurt:

  • Şase eleve din clasele a IX –a „s-au băut” pentru titlul de „Crăiasa Copilă – stăpână a fanteziei”: Bianca Nuţu, Marta Mandache, Andreea Botezat, Adelina Loghin, Georgiana Ilisei, Cristina Balan;
  • Toate s-au descurcat foarte bine, toate sunt câştigătoare, dar Adelina Loghin a fost aleasă de juriu Miss Boboc 2007 – Crăiasa Copilă, premiul I  i-a revenit Georgianei Ilisei, iar premiul al II –lea Biancăi Nuţu;
  • Salutăm ideea organizatorilor de a invita Trupa „Free Dance” din Chişinău, care a avut o prestaţie foarte bună, apreciată şi aplaudată îndelung de public;
  • Trupa „Axiome” (fostă GHG) din Gura Humorului a completat spectacolul cu jumătate de oră de muzică rock – live, mini - concert din care nu au lipsit piesele „Flori de liliac”, „Împreună mereu”, „Pierdute lacrimi”, „Să nu uiţi niciodată despre noi”, „Departe de tine”. Băieţii de la „Axiome” au anunţat lansarea, în curând, a unui nou album.
  • Nota 10 pentru publicul din Gura Humorului, care a ştiut să-şi susţină la modul cel mai civilizat favoritele la Miss Boboc;
  • Cel din urmă este, de fapt, cel dintâi: profesorul George Checheriţă, care s-a ocupat de organizarea Balului Bobocilor – „The neverending spectacle”  - dovedind că „se poate şi la Gura Humorului, nu numai la colegiile cu renume din Suceava un spectacol adevărat”, dacă există implicare, idei, muncă şi seriozitate;
  • Elevilor din clasele a XII –a, organizatorii minunatei poveşti „Fantasia”, le spunem doar: Bravo!  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor la „Porţile Fantaziei”.
 Vizualizări articol: 5579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Balul Bobocilor la „Porţile Fantaziei”4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pavel stratan trimis de
(26 nov 2007, 18:35:06
nu a fost reusit
2.   Pavel stratan trimis de
(26 nov 2007, 18:36:17
putine puncte au fost acordate
3.   Pentru tata trimis de
(30 nov 2007, 18:57:10
Stratane esti un idiot! Nu ai vazut spectacolul! mananci cc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei