Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţele putrede

O nouă serie de avarii în zona centrală a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reţelele de utilităţi ale Sucevei sunt praf şi pulbere. O demonstrează clar zecile de avarii care apar zilnic pe conductele de apă rece, de canalizare, ori la cele de apă caldă şi încălzire, pentru repararea cărora este necesară spargerea străzilor, chiar de sunt recent asfaltate.

După avariile de vineri, de pe străzile Alexandru cel Bun şi Mitropoliei, o nouă serie de avarii a apărut în aceeaşi zonă, cea mai recentă fiind cea din faţa Tribunalului Suceava.

Practic, o bandă de circulaţie de pe principala arteră de circulaţiei a municipiului - Bd. Ştefan cel Mare, este blocată ca urmare a spargerii străzii, pentru a se putea interveni la conducta spartă.

Avaria a fost constatată ieri dimineaţă, principala cauză fiind chiar avariile care au apărut în zona respectivă în zilele de vineri şi sâmbătă.

Din cauza vechimii conductelor de apă potabilă, atunci când s-a remediat o altă avarie şi s-a dat drumul la apă, presiunea a spart conducta în alte locuri.

De cele mai multe ori, avariile declanşează o reacţie în lanţ, orice spărtură apărută într-un loc putând cauza cel puţin încă o avarie, undeva în apropiere.

Două zile fără apă rece

Starea proastă a reţelelor de apă ale Sucevei i-a afectat cel mai tare pe locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun, care nu au avut apă timp de două zile, plus că unii dintre ei nici nu au avut cum să mai circule cu maşinile personale în această perioadă.

Pentru remedierea avariei apărute în acea zonă în dimineaţa zilei de vineri, a trebuit săpată o groapă cu o adâncime de 5 metri în faţa fostului sediul al Comisariatului Judeţean.

„Lucrările au decurs mult mai greu decât se aşteptau cei din echipa de intervenţie. Reţelele din zonă sunt atât de vechi, încât conductele pot fi găsite doar la o adâncime de 5 metri faţă de nivelul solului. Actualul drum este făcut peste altul cu mult mai vechi, au trebuit să le străbată pe amândouă pentru a ajunge la conductele sparte”, a precizat Valentin Marchitan, reprezentantul Primăriei Suceava în probleme legate de lucrări pe reţelele de utilităţi.

Strada Alexandru cel Bun rămâne în continuare închisă şi în cursul zilei de azi, până când groapa de 5 metri adâncime va fi astupată şi asfaltul va fi va fi refăcut.

Nici nu e de mirare că zi de zi sute de locuitori ai Sucevei rămân fără apă rece, iar străzile sunt sparte una după alta, fără încetare, când în subteranul oraşului apa curge prin ţevi vechi de 100 de ani, cele mai “noi” conducte din municipiu având o vechime de aproape 40 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă serie de avarii în zona centrală a Sucevei.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O nouă serie de avarii în zona centrală a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei