Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Hrebenciuc: „Beneficiile integrării nu aparţin politicienilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD şi candidat al acestui partid pentru Parlamentul European, Florin Hrebenciuc, consideră că beneficiile integrării României în Uniunea Europeană nu aparţin exclusiv clasei politice.

„De beneficiile integrării trebuie să se bucure toţi românii, pentru că acestea nu aparţin politicienilor”, a subliniat Hrebenciuc. El a adăugat că până în momentul de faţă, singurii care au profitat de momentul 1 ianuarie 2007 au fost politicienii, şi că este momentul ca toate categoriile sociale din România să aibă parte de politicile publice ale Uniunii Europene.

„În continuare, societatea românească este întreţinută din bugetul de stat. Aceasta este o strategie guvernamentală greşită. Şcolile şi spitalele ar trebui construite şi dotate din fonduri europene, agricultura trebuie reorganizată cu ajutorul programelor europene, iniţiativa privată trebuie sprijinită pe bază de proiecte cu finanţare europeană. Clasa politică a tras până acum perdeaua şi s-a jucat cu banii UE pe ascuns. Nici până astăzi autorităţile nu au informat toate categoriile sociale asupra oportunităţilor de finanţare pe care le au de la 1 ianuarie 2007”, a declarat eurocandidatul PD.

Florin Hrebenciuc a susţinut necesitatea ca viitorii europarlamentari să-şi asume misiunea de a informa punctual, şi nu la modul general, toate categoriile socio-profesionale din România, cu privire la oportunităţile de obţinere a fondurilor europene. Candidatul PD Suceava pentru parlamentul European a subliniat faptul că actuala clasă politică şi-a format „un reflex” din a ascunde românilor informaţii foarte importante, de la dosare de corupţie şi modul de cheltuire a banului public, până la drepturile fiecărui român ca cetăţean european şi necesitatea introducerii votului uninominal.

„Am văzut cu toţii că timp de 17 ani politicienii au evitat să pronunţe măcar vot uninominal. Lucrurile ar fi stat cu totul altfel în România dacă acest sistem electoral ar fi fost introdus la începutul anilor ’90”, susţine Florin Hrebenciuc.

Nu în ultimul rând, el a precizat că prin votul uninominal, pentru care românii sunt chemaţi să opteze pe 25 noiembrie, clasa politică nu va mai fi un grup „care trage perdeaua peste fondurile europene”, ci va avea interesul ca banii Uniunii Europene să ajungă la fiecare român în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc: „Beneficiile integrării nu aparţin politicienilor”.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc: „Beneficiile integrării nu aparţin politicienilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fonduri europene de vanzare ... trimis de
(21 nov 2007, 13:25:02
Poate nu chiar "toti romanii" au nevoie de fonduri europene. Sunt multi care nu stiu nici ce sa faca cu umilul salariu... Pentru cei interesati insa, obtinerea de informatii referitor la fondurile europene, este o aventura de cele mai multe ori costisitoare (timp si bani). Unii oportunisti care au astfel de informatii s-au gandit ca pot obtine niste bani din asta, vanzandu-le pe un CD... (nu l-am cumparat din invidie!happyNu ar trebui sa fie publice informatiile astea?! Abordand problema ca de obicei, am apelat la "Mr.Google", care insa nu m-a ajutat deloc sa gasesc informatii relevante... Poate ne ajuta politicienii!Buna initiativa Florin. Sa vedem rezultatele ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei