Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Peste 5000 de suceveni l-au întâmpinat pe Călin Popescu Tăriceanu la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de liberali şi simpatizanţi PNL din mai multe judeţe ale Moldovei au participat sâmbătă, 17 noiembrie, la un miting electoral organizat în municipiul Suceava, la care a participat preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

După vizita efectuată în mai multe zone ale judeţului, liderul liberalilor a participat la întâlnirea cu sucevenii, el fiind însoţit de Varujan Vosganian, de ocupanta primului loc pe listele PNL pentru europarlamentare, Renate Weber, de candidatul sucevean Aurel Burciu, precum şi de lideri de organizaţii judeţene din Suceava, Vaslui, Botoşani sau Bacău.

Călin Popescu Tăriceanu a fost aşteptat în centrul Sucevei de peste 5000 de persoane, venite la mitingul PNL în ciuda frigului de afară. După câteva zeci de minute, timp în care a fost oprit de simpatizanţii şi membrii PNL pentru fotografii şi declaraţii de apreciere faţă de activitatea acestuia, Călin Popescu Tăriceanu s-a urcat pe scena amplasată în centrul Sucevei, alături de liderii locali şi de candidaţii acestei formaţiuni politice. Mitingul electoral al liberalilor a fost completat de un concert susţinut de Sofia Vicoveanca, Alexandru Recolciuc, Direcţia 5.

Lungu: „Avem cea mai reprezentativă echipă de candidaţi pentru europarlamentare”

În deschiderea discursurilor, preşedintele PNL Suceava, Ion Lungu, le-a transmis celor prezenţi în piaţa centrală a Sucevei că liberalii vin în faţa alegătorilor cu cea mai reprezentativă şi performantă echipă de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Lungu a subliniat faptul că PNL se poate prezenta în faţa electoratului pentru a solicita voturile, în condiţiile în care promisiunile făcute la alegerile din anul 2004 au fost respectate.

„Fie că vorbim despre promisiunile făcute la nivel local, cât şi la nivelul Guvernului, ele au fost realizate. Iar toate proiectele nu puteau fi realizate fără sprijinul premierului Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Ion Lungu.

Preşedintele PNL Suceava a considerat că liberalilor le este uşor să participe la campania electorală pentru europarlamentare, în condiţiile în care electoratul apreciază rezultatele administraţiei PNL, atât la nivel local, cât şi central.

„Aveţi două motive pentru a vota PNL. În primul rând noi avem cea mai reprezentativă echipă de candidaţi, plecând de la primul loc, ocupat de doamna Renate Weber, şi până la ultimul loc, pe care se află preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Şi în al doilea rând, vreau să precizez că nouă, liberalilor, ne este uşor să venim în faţa electoratului, pentru că Guvernul Tăriceanu s-a ţinut de cuvânt şi a respectat promisiunile făcute românilor. Avem o echipă puternică, şi vom lupta ca şi în Parlamentul European să promovăm România, interesele românilor. Şi nu în ultimul rând vom lupta pentru ca românii să fie respectaţi în Europa”, a declarat Ion Lungu.

Vosganian: „PNL a câştigat împreună cu pensionarii”

Prezent în mijlocul sucevenilor, ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat că una dintre cele mai importante realizări ale actualului Guvern este creşterea veniturilor pentru pensionari.

„Noi am câştigat împreună cu pensionarii. Şi deşi au fost unele persoane care au contestat acest lucru, care nu au vrut să creadă în aceste măsuri, iată că acum pensionarii au venituri mai mari. Iar aceasta este rezultatul muncii noastre, a tuturor celor care au crezut în noi”, a spus Vosganian.

El i-a invitat pe suceveni să se prezinte la vot în data de 25 noiembrie a.c. şi să voteze cu PNL, considerând că această formaţiune politică este singura care-i va putea reprezenta pe români la nivel european.

„Trebuie să facem ca în debutul acestei ierni, ziua votului să fie prima dintre sărbătorile care vor urma. Şi vrem să facem din această zi o sărbătoare, pe care PNL vrea să o dăruiască românilor. Şi în special celor care votează pentru prima dată, cei care s-au născut după Revoluţie. Va fi cadoul nostru către noua generaţie”, a declarat Varujan Vosganian.

El a adăugat că Suceava va avea un rol deosebit în viitor, în condiţiile în care graniţele judeţului vor reprezenta frontiera de răsărit a Uniunii Europene.

 „Şi aşa cum Ştefan cel Mare şi-a întărit frontierele şi cetăţile, aşa trebuie şi noi să avem grijă de această zonă a României, acum graniţă a Uniunii Europene”, a subliniat Vosganian.

Tăriceanu şi Weber i-au criticat pe actualii europarlamentari PD

Aplaudat de miile de persoane venite la întâlnirea de sâmbătă, liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat fuga de la vot a europarlamentarilor PD, în momentul în care în Parlamentul European s-a discutat şi s-a supus votului rezoluţia privind libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene în ţările membre.

Tăriceanu le-a transmis sucevenilor că deşi îndemnul lui personal este ca românii plecaţi în străinătate să vină în ţară pentru a munci, cei care au ales să rămână în ţările Uniunii Europene trebuie să fie în siguranţă.

„Dorinţa mea este ca românii să vină în ţară şi să muncească. Însă cei care au ales să plece trebuie să fie siguri că sunt în siguranţă, în orice stat al Uniunii Europene. Iar pentru acest lucru se vor lupta şi vor milita europarlamentarii PNL. Şi asta deoarece românii trebuie să se bucure de toate avantajele pe care le are un cetăţean al Uniunii Europene. ”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL a calificat ca regretabil gestul actualilor europarlamentari PD, care nu au participat la votul pentru rezoluţia privind libera circulaţie a cetăţenilor UE. „Ceea ce s-a întâmplat în această săptămână îmi dă mari fiori şi ridică mari semne de întrebare. Este regretabil că în momentul în care în Parlamentul European se votează o rezoluţie care este în favoarea României, şi pe care trebuia să o susţinem, parlamentarii Partidului Democrat se fofilează şi dispar de la vot. Dacă acesta este PD, partid care văd că are o cotă înaltă în preferinţele electoratului, atunci cred că e cazul să tragem un mare semnal de alarmă şi să punem un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte capacitatea democraţilor de a reprezenta interesele României”, a declarat Tăriceanu.

El a arătat că europarlamentarii PNL au fost printre iniţiatorii rezoluţiei Parlamentului European şi au susţinut aprobarea ei.

„Iar prin aceasta europarlamentarii noştri au arătat că ştiu care este rolul lor în Parlamentul European. Asta în comparaţie cu reprezentanţii PD”, a spus Tăriceanu.

De altfel, lipsa europarlamentarilor PD de la acest vot a fost criticată şi de ocupanta primului loc pe listele PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European, Renate Weber. Ea a subliniat faptul că prin „fuga” de la vot, reprezentanţii PD în Parlamentul European au demonstrat faptul că nu sunt interesaţi de siguranţa românilor aflaţi în statele UE.

„Doar un singur partid a lipsit de la acest vot, şi a demonstrat dispreţul pe care îl are faţă de români. Ei spun că sunt cei mai tari şi puternici, dar în realitate au demonstrat dispreţul pentru români. EI sunt un partid afiliat Partidului Popular European. Şi dacă ei vor să nu reprezinte interesele românilor, ci ale PPE, atunci e altă poveste. Să nu mai vină să ceară voturile românilor”, a declarat Renate Weber.

Tăriceanu: „Echipa de europarlamentari PNL va apăra interesele României în străinătate şi UE”

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis sucevenilor că viitorii europarlamentari liberali vor avea ca principal obiectiv apărarea intereselor românilor în străinătate, în special în ţările Uniunii Europene.

„Mergeţi să le spuneţi sucevenilor că aşa cum în 2004 am cerut votul lor de încredere, şi nu le-am înşelat aşteptările, şi acum am venit în faţa lor pentru a le solicita voturile pentru europarlamentarii noştri. Şi trebuie să le spuneţi că efortul lor va fi răsplătit înzecit, pentru că reprezentanţii PNL în Parlamentul European vor fi cei care le vor reprezenta interesele, şi care vor promova valorile, tradiţiile, cultura şi produsele româneşti”, a mai spus Tăriceanu.

Ursaciuc spune că în Gura Humorului PNL va avea cel mai mare scor la nivel naţional

Preşedintele PNL Gura Humorului, şi primar al acestui oraş, Marius Ursaciuc, i-a transmis liderului liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, că va obţine cel mai mare scor electoral la nivelul întregii ţări. Prezent sâmbătă în Gura Humorului, Călin Popescu Tăriceanu a primit asigurări că în acest oraş PNL va avea cel mai mare procent.

„Mi-am asumat acest lucru. Aici în Gura Humorului, PNL va avea cel mai mare scor la nivel naţional. Şi sper să reuşim acest lucru”, a declarat Marius Ursaciuc, la sfârşitul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele PNL.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu i-a dat asigurări lui Ursaciuc că Executivul va continua să sprijine proiectele pe care primăria Gura Humorului le are demarate în domeniul turismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5000 de suceveni l-au întâmpinat pe Călin Popescu Tăriceanu la Suceava.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5000 de suceveni l-au întâmpinat pe Călin Popescu Tăriceanu la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei