Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clarificări

Vosganian dă credit Finanţelor în conflictul cu CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SC Bucovina Ecotermgaz SA Suceava nu poate primi Taxa pe Valoarea Adăugată, în sumă de aproximativ 300 miliarde de lei vechi, aferentă investiţiilor în cazul proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Aceasta după ce ministrul economiei şi comerţului, Varujan Vosganian, a confirmat sâmbătă, la Suceava, că decizia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice privind respingerea solicitărilor de acordare a TVA făcute de SC Bucovina Ecotermaz SA Suceava este corectă.

Trebuie spus că firma în cauză, al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Suceava, gestionează proiectul „Utilităţi şi mediu”, care prevede construcţia unei conducte de transport a gazelor naturale pe o lungime de 380 de kilometri, precum şi construcţia a şapte centrale termice de cogenerare moderne, ecologice şi reţele de termoficare în toate municipiile şi oraşele judeţului Suceava, o parte din aceste investiţii fiind deja finalizate.

Varujan Vosganian a explicat că atât prevederile legale din România, cât şi directivele europene, stipulează că administraţiile publice nu pot să deducă TVA. „Directivele europene interzic exonerări de la acest sistem din partea administraţiilor publice, ele nefiind plătitoare de TVA. Administraţia nu poate să-şi deducă TVA, drept pentru care el trebuie plătit. E păcat, pentru că aceşti bani puteau fi folosiţi în altă parte, dar din păcate nu putem exonera Consiliul Judeţean de la plata acestor bani. Deci nu putem răspunde pozitiv solicitării Consiliului Judeţean, pentru că directiva europeană e limpede”, a declarat ministrul economiei şi comerţului.

Pe de altă parte, el a pus sub semnul întrebării şi soluţia propusă de consilierii judeţeni ai PNL Suceava, potrivit căreia în cadrul CJ Suceava s-ar putea înfiinţa un nou departament în cadrul acestei instituţii, care să aibă ca obiect de activitate administrarea obiectivelor construite prin „Suceava – Utilităţi şi Mediu”. În opinia liberalilor o astfel de soluţie ar permite Consiliului Judeţean Suceava să recupereze TVA aferentă investiţiilor făcute în cadrul acestui proiect.

Cu toate acestea, Varujan Vosganian a declarat că „propunerea este extrem de atrăgătoare. Dacă putem la nivelul administraţiei să nu mai plătim TVA, am putea mări cotele pentru investiţii cu 19%. Din păcate legislaţia europeană, la care am aderat în mod conştient, interzice acest lucru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian dă credit Finanţelor în conflictul cu CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian dă credit Finanţelor în conflictul cu CJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei