Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demişi

Directori de şcoli puşi pe liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultimele zile, Inspectoratul Şcolar Suceava a pus pe tuşă doi directori de şcoală. Este vorba despre Lidia Acostoaie, fostă directoare la Şcoala Generală Nr. 10 din municipiu, şi de Domnica Josan, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, tot din municipiul Suceava.

Interesant este faptul că cele două directoare au fost demise fără ca acestora să le fie expirat contractul de management pe care îl aveau încheiat cu Inspectoratul Şcolar Suceava. Atât Domnica Josan, cât şi Lidia Acostoaie ocupau funcţii de conducere prin delegaţie.

„La sfârşitul anului şcolar trecut mi-a expirat mandatul ocupat prin concurs, iar funcţia o ocupam cu delegaţie”, a declarat fostul director al Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Domnica Josan.

Potrivit actelor eliberate  de IŞJ pentru cele două foste directoare, la începutul acestui an şcolar, acestea urmau să ocupe funcţia cu delegaţie până în momentul în care Inspectoratul Şcolar va organiza un nou concurs pentru directori, dar nu mai târziu de 31.08.2008. Cu toate acestea, delegaţiile celor două directoare nu au mai fost luate în considerare, iar pe 6 noiembrie conducerea IŞJ a dispus demiterea lor.

Inspectorul şcolar general Lucian Lungu a declarat că „într-adevăr, directoarele au fost schimbate din funcţie după ce în cele două şcoli s-au efectuat o serie de controale tematice, şi s-au constatat unele probleme manageriale”.

Lucian Lungu nu a informat presa despre demiterea directorilor, deşi a fost întrebat de reprezentanţii mass-media dacă există asemenea situaţii în judeţ. Abia după ce acestuia i s-au adresat întrebări concrete, referitoare la demiterea Lidiei Acostoaie şi a Domnicăi Josan, acesta a confirmat existenţa acestor situaţii. Lucian Lungu a precizat că „în afara acestor două situaţii, nu au mai fost alte cazuri de demitere de directori”.  

Fotoliul de şef al Şcolii Generale Nr. 10 a fost preluat de Dumitru Chiuariu, care a mai fost director al acestei instituţii de învăţământ. Colegiul Tehnic „Alexandu Ioan Cuza” este condus acum de Ovidiu Arganisciuc. Cei doi noi directori şi-au preluat funcţiile de conducere cu delegaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directori de şcoli puşi pe liber.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Directori de şcoli puşi pe liber3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei