Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Folkul în schimbare

„Balade speciale”, un album creat de Hruşcă în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „Mulţam fain!”. În acest fel şi-a arătat recunoştinţa Ştefan Hruşcă faţă de publicul sucevean.  Îndrăgitul interpret de muzică folk şi colinde - Ştefan Hruşcă - însoţit de 5 instrumentişti din Arad (printre care şi percuţionistul Mario Florescu, care l-a însoţit pe Hruşcă, de câţiva ani, la toate concertele din ţară şi străinătate), a început turneul naţional de promovare al noului album, „Balade speciale” – în aşteptarea iernii, miercuri, 14 noiembrie, la Suceava.

Spectacolul a fost un succes. Sucevenii, veniţi în număr mare la o seară de folk de excepţie (peste 600 de spectatori), au aplaudat îndelung, au cântat şi s-au bucurat de minunatele cântece interpretate de Ştefan Hruşcă, dar şi de baladele speciale, care au textele semnate de regretatul poet George Ţărnea.

„În iulie 2002, împreună cu George Ţărnea, m-am retras o săptămână la o cabană din Neagra Şarului – lângă Vatra Dornei, la un prieten, unde eu am venit cu un CD cu muzică creată de-a lungul mai multor ani, iar prietenul meu, poetul George Ţărnea, a scris versurile, seara, târziu....Aşa s-a născut acest album”, a povestit Hruşcă publicului din Suceava.

Artistul l-a lăsat, apoi, pe profesorul Ion Cozmei să spună câteva lucruri despre poetul George Ţărnea, „poet român contemporan, prieten al Sucevei, îndrăgit de marii folkişti”, dar şi să citească câteva catrene dedicate invitatului special al serii, Ştefan Hruşcă.

„Balade speciale” este primul album folk (în schimbare) al artistului din ultimii 12 ani, care va fi promovat în toată ţara.

„Rugă pentru părinţi” – emblema lui Hruşcă

Pe lângă baladele folk-pop: „Balada îngăduinţei”, „Balada celei fără asemănare”, „Balada iubirii pierdute”, artistul a interpretat în spectacol şi piese consacrate, pe care publicul le cunoştea foarte bine: „Copacul îndrăgostit” (Un copac cu flori...), piesă care a fost cântată de artist şi la bis-ul cerut de public, „Ochii tăi”, „Nunta de flori”, „O vară promisă”, pe versurile poetului Dan Verona, sau inegalabila „Rugă pentru părinţi” (Enigmatici şi cuminţi,/Terminându-şi rostul lor,/Lângă noi se sting şi mor,/Dragii noştri, dragi părinţi.”, pe versurile poetului Adrian Păunescu.

„Rugă pentru părinţi - este emblema mea, este piesa pe care o cânt de peste 20 de ani la fiecare concert din ţară şi străinătate. Ştiu că este iubită de public. De ce să nu le aducem un omagiu părinţilor?”, a mai spus, la Suceava, Hruşcă.

Preţul unui bilet a fost de 50 lei, dar elevii, studenţii, pensionarii au beneficiat de reducere, adică au putut să intre în sala de spectacol doi pe un bilet.

Încântat de entuziasmul sucevenilor, mai ales că a fost primul concert din turneul de promovare a albumului – „Balade speciale”, Hruşcă a mulţumit spectatorilor şi le-a spus că nu-i va uita degrabă. Ieri, artistul a făcut o vizită elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, secţia jurnalism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balade speciale”, un album creat de Hruşcă în Bucovina.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Balade speciale”, un album creat de Hruşcă în Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei