Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mihai Sandu Capră:

Guvernatorul BNR a apreciat bugetul pe anul 2008 ca fiind „construit cu prudenţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a apreciat că bugetul pe anul 2008 este „construit cu prudenţă”, şi ia în considerare toţi factorii naţionali şi internaţionali care ar putea influenţa România la nivel macroeconomic.

Precizarea a fost făcută de deputatul PNL de Suceava Mihai Sandu Capră, care a afirmat că aprecierile au fost făcute în urma şedinţei comune a comisiilor de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la care a participat Mugur Isărescu, alături de prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

„Mugur Isărescu a apreciat faptul că bugetul pentru anul 2008 prezentat de Guvern este construit cu prudenţă, pe un deficit relativ redus în condiţiile aspiraţiilor sociale actuale, chiar dacă banca centrală şi-ar dori o proiecţie mai <strânsă>. În acelaşi timp, guvernatorul băncii centrale a ţinut să salute şi modul în care a fost realizată execuţia bugetară din primele zece luni şi jumătate ale acestui an, apreciind şi mesajul dat de Guvern prin decizia de a reduce, în ultima rectificare bugetară din acest an, deficitul prognozat pentru anul 2007, exprimându-şi speranţa ca până la finele lunii decembrie situaţia nu se va înrăutăţi”, a declarat Mihai Sandu Capră.

El a adăugat că Mugur Isărescu a explicat că mesajele băncii centrale privind prudenţa în politica fiscală şi salarială nu înseamnă că se intenţionează scăderea veniturilor, însă trebuie avut în vedere ca ritmurile de creştere pentru salarii şi consum să se încadreze sub sporul de productivitate.

„România nu este imună la tensiunile manifestate pe pieţele internaţionale financiare şi ale materiilor prime – cereale, petrol, etc., în condiţiile în care turbulenţele de pe aceste pieţe tind să se agraveze. Creşterea preţurilor internaţionale ale produselor agroalimentare, energiei, precum şi ale aurului accentuează climatul inflaţionist. Mugur Isărescu a susţinut că într-un an electoral politicile economice trebuie întărite, recomandând Guvernului aplicarea unui mix de politici fiscale-bugetare-salariale pentru reglarea echilibrelor macroeconomice prin continuarea reformelor structurale”, a subliniat parlamentarul liberal.

El a precizat că efectele unor astfel de măsuri vor determina creşterea productivităţii şi a competitivităţii externe a produselor româneşti, restrictivitatea relativ ridicată a politicii monetare, dar şi o politică a veniturilor care să nu mai adauge presiuni pe partea cererii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernatorul BNR a apreciat bugetul pe anul 2008 ca fiind „construit cu prudenţă”.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernatorul BNR a apreciat bugetul pe anul 2008 ca fiind „construit cu prudenţă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei