Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Văzută de primarul Sucevei, Ion Lungu

Salarii mai mari pentru angajaţii Primăriei Suceava

Odată cu renegocierea contractului colectiv de muncă al angajaţilor Primăriei Suceava vor fi rezolvate o serie de probleme legate de forţa de muncă. Aceste modificări, care vor aduce salarii mai mari pentru angajaţii Primăriei, sunt parte integrantă a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul viitor.

Aşa cum am mai spus şi altădată, nu se poate face performanţă fără a stimula financiar angajaţii. Eu, personal, sunt pentru a-i stimula pe angajaţii care muncesc şi sunt dedicaţi Primăriei. Sunt şi persoane care îşi sacrifică viaţa de familie pentru activitatea de la Primărie şi, ca atare, trebuie plătite. De aceea, prin acest contract colectiv de muncă, încercăm să adăugăm la salarii primă de concediu, spor de fidelitate de până la 25%, spor de stres de până la 10%, sporuri de portarmă sau pentru lucrul cu calculatorul. Toate aceste sporuri sunt acordate în condiţii perfect legale.

În acelaşi timp, vor fi asigurate echipamente necesare activităţii angajaţilor, în special pentru cei care lucrează în aer liber, pe domeniul public, în condiţii de dificultate. Am cântărit foarte bine fiecare spor care va fi acordat, dar ne interesează în mod deosebit sporurile pe care le putem acorda personalului contractual. Aceştia au salarii foarte mici, comparativ cu funcţionarii publici, deşi condiţiile în care lucrează sunt mai dificile.

Sper ca în urma discuţiilor care vor avea loc în şedinţa ordinară din 29 noiembrie, Consiliu Local să aprobe anexa cadru cu aceste categorii de salarizări. Când vorbim de dotări, ne gândim în primul rând la Poliţia Comunitară. Nu am găsit încă soluţia legală de a-i dota cu două sau chiar trei autovehicule performante, cu care să poată interveni prompt în caz de necesitate. Suntem în curs de aprobare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru a transforma Poliţia Comunitară în serviciu public de interes local. În momentul în care a fost creată, Poliţia Comunitară a fost cuprinsă în aparatul propriu al Primăriei. Sperăm ca, odată cu aceste modificări, să putem face şi dotări separate.

În acelaşi timp, la parterul Primăriei Suceava, au fost amenajate câteva spaţii pentru birouri, în care vor funcţiona Biroul de monitorizare pe linie de mediu şi o parte a Serviciului Patrimoniu. Suntem conştienţi că, pentru o activitate eficientă, este nevoie şi de crearea unor condiţii optime de lucru. Peste tot, lipsa forţei de muncă, mai ales a celor pricepuţi într-un anumit domeniu, a devenit o problemă spinoasă, iar noi, la Primărie, ne confruntăm de mai mult timp cu această situaţie. Dacă nu facem nimic, riscăm să pierdem şi pe cei care ne-au rămas, atraşi în alte părţi, de salarii cu mult mai mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salarii mai mari pentru angajaţii Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 7527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salarii mai mari pentru angajaţii Primăriei Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei