Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Creştere foarte rapidă

Ritmul de creştere a costului cu forţa de muncă a încetinit uşor în al doilea trimestru în România, însă continuă să ocupe locul doi în clasamentul statelor UE, depăşind de peste şapte ori media celor 27 de state membre, potrivit Biroului de statistică al UE, Eurostat.

În intervalul aprilie-iunie, costurile cu forţa de muncă au crescut cu 23,4% comparativ cu perioada similară din 2006, ritm uşor mai lent decât cel din primul trimestru al acestui an, se arată într-un raport al Eurostat.

La nivelul UE, România a ocupat locul doi în funcţie de acest indicator, după Letonia, ţară în care costul cu forţa de muncă a urcat cu 31,7% în trimestrul doi.

În cele 27 de state membre, avansul mediu al costurilor cu forţa de muncă a fost de 3,2%.

 

Cele mai scumpe artere comerciale

Bulevardul bucureştean Magheru se menţine pe poziţia 30 în clasamentul pentru 2007 al celor mai scumpe artere comerciale din lume, întocmit de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor din 44 de oraşe, depăşind nivelurile din Stockholm, Istandul şi Tel Aviv.

Chiria anuală în această zonă din Bucureşti atingea, în iunie 2007, 1.380 de euro/mp.

Cea mai scumpă zonă comercială din lume se menţine şi în acest an Fifth Avenue, cu o chirie anuală de 11.983 euro/mp, pe poziţia secundă clasându-se Causeway Bay din Hong Kong, cu 9.688 euro/mp, cele două artere menţinându-şi poziţiile anterioare.

Avenue des Champs-Elysees din Paris s-a menţinut, de asemenea, pe poziţia a treia a clasamentului, în condiţiile în care chiria spaţiilor comerciale din zonă se situează la 7.364 euro/mp pe an.

 

Fiat Cinquecento, "maşina anului"

Noua versiune a modelului Cinquecento, lansată de grupul Fiat în luna iulie, a fost desemnată "maşina anului" de către un juriu format din jurnalişti europeni în domeniul auto, potrivit paginii de Internet a revistei olandeze Autovisie, citată de Reuters.

Cinquecento a concurat pentru acest titlu cu modelele Mazda 2 şi Ford Mondeo, care s-au plasat pe următoarele două poziţii.

Anul trecut, premiul a revenit modelului Ford S-MAX.

 

Malpraxis fără despăgubiri morale

Pacienţii pot primi doar despăgubiri materiale, nu şi morale în cazul în care reclamă un medic de malpraxis, întrucât valoarea primelor de asigurare este apreciată de companiile de profil prea mică pentru a fi onorate cererile în al doilea caz, a spus, ieri, secretarul CMR, Vasile Astărăstoaie.

"Asiguratorii fac profit şi că pacienţii nu beneficiază de despăgubiri morale. În aceste condiţii, nici un pacient nu poate beneficia de acoperirea prejudiciului pentru că îndeosebi dauna morală este importantă, iar acesta nu există", a mai spus Astărăstoaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 2438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei