Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Femeile legii

Topul celor mai sexy poliţiste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în urmă cu câţiva ani le puteai număra pe degete, în prezent, nu mai puţin de 140 de femei, doamne sau domnişoare, au intrat în rândul cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Astăzi, în aproape toate structurile IPJ Suceava, găseşti cel puţin o femeie poliţist. Poliţistele cu pistol au ajuns deja subiect de bârfă printre colegii lor bărbaţi, fiind făcute deja fel de fel de topuri ale celor mai frumoase.    

Indiferent de compartimentele în care lucrează, doamnele în uniformă şi chipiu sunt deja o prezenţă obişnuită în rândurile poliţiştilor.

 

Miss Poliţia Română.

Cele mai frumoase „uniforme”, un subiect mult dezbătut printre oamenii legii... Tonul a fost dat de colegii de la Capitală, care, în revista Poliţia Română, au iniţiat un concurs de Miss.

Într-unul dintre numerele publicaţiei au apărut şi două dintre angajatele IPJ Suceava. Cele două sunt colege de birou şi, pe bună dreptate, au tot ce le trebuie pentru a fi nominalizate.

Subinspectorul Silvia Daniela Todiruţ şi colega sa de birou, agentul Teofana Evelina Stroescu, ambele din cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor, sunt, de altfel, şi în topul celor mai frumoase poliţiste sucevence.

„Din copilărie vroiam să mă fac poliţistă. Ştiu că e răspunsul clasic, dar ăsta e adevărul. Nu am avut probleme cu colegii mei bărbaţi şi nu am fost luată peste picior pentru că sunt femeie. Le-am demonstrat că şi femeile sunt puternice şi, uneori, se pricep mai bine ca bărbaţii la ceea ce fac”, mărturiseşte Teofana.

 

Fără glume.

În vârstă de 26 de ani, subinspectorul Mihaela Mechitei, este unul dintre psihologii IPJ Suceava: „Nici unul dintre colegii mei nu a întrecut măsura, nu au fost glume deocheate. Sunt puţin reticenţi faţă de ceea ce facem noi, decât de faptul că sunt femeie”.

Colega ei de birou, subinspectorul Claudia Butnaru, psiholog şi ea în Poliţia Suceava, e de aceeaşi părere. „Din contră, colegii noştri sunt mândri că au în unitate femei frumoase şi chiar se laudă cu asta”, zâmbeşte Claudia.

 

Profa de psiho.

Subinspectorul Ioana Bogdana Crăciun lucrează în Poliţie de la începutul acestui an, în cadrul Serviciului Management Resurse Umane (MRU). Fost profesor de psihologie, Bogdana recunoaşte că nu şi-a imaginat vreodată că va îmbrăca uniforma de poliţist. Asta până când a văzut un anunţ pentru un post vacant de ofiţer specialist la Serviciul MRU al IPJ Suceava.

„Am decis să încerc... şi am intrat”, spune Bogdana.

 

Schimbă tocurile cu adidaşii!

Şi agentul Daniela Albu îşi aminteşte zâmbind de începuturile sale în Poliţie, în 2003. „Era prima şedinţă la care participam şi vroiam să fac impresie. Am venit cu tocuri.  - Ce cauţi aşa?, mi-a spus şeful. Du-te acasă şi ia-ţi adidaşi şi trening…- De ce?, am întrebat eu surprinsă. - Mergi în pădure... o tăiere ilegală de arbori>”, povesteşte râzând Daniela, agent la Poliţia Burdujeni. Deşi a fost printre primele poliţiste din cadrul Poliţiei Suceava, nu i-a fost greu să se acomodeze, întrucât mai toţi colegii s-au îngrămădit să o ajute şi să o sfătuiască. „M-am implicat şi am arătat, zic eu, că pot lucra cot la cot cu colegii mei”, consideră Daniela.

 

Teama să nu fie trimisă la cratiţă.

Şi Antoneta Martin este una dintre „pionierele” femeilor poliţist în IPJ Suceava. Fostă profesoară de română-engleză, Daria, cum îi zic toţi prietenii, este acum poliţist de proximitate.

„Când am ajuns între bărbaţi poliţişti, vă spun drept că mi-am făcut cruce cu limba-n ceru gurii. Teama mea cea mai mare era să nu fiu luată în râs, să nu fiu trimisă la cratiţă. N-a fost să fie aşa, din fericire, şi m-am integrat destul de repede în colectiv”, povesteşte Daria, care e de părere că a lucra cu bărbaţii e mult mai uşor decât cu femeile. Antoneta Martin susţine că are un serviciu ideal: „Fac o grămadă de fapte bune, pentru care mai sunt şi plătită”.

 

Schimbul 3 la patrulă.

Din topul celor mai frumoase poliţiste sucevence nu lipseşte Daniela Frasiniuc (21 de ani), care îmbracă uniforma de poliţist de câteva luni. Daniela lucrează în cadrul Biroului Poliţiei de Ordine Publică Suceava şi spune că nu a avut niciodată parte de şicane din partea colegilor. Deşi prinde câteodată şi schimbul trei la patrulat străzile din oraş, Daniela are timp să studieze şi Dreptul şi limbile engleză şi japoneză.

 

Lista rămâne deschisă.

Fără pretenţia de a fi realizat cel mai bun top şi cu certitudinea că poliţiste frumoase sunt şi prin celelalte oraşe ale judeţului, lista rămâne deschisă şi celorlalte doamne sau domnişoarelor cu pistol şi baston.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul celor mai sexy poliţiste.
 Vizualizări articol: 7098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Topul celor mai sexy poliţiste5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   N-aveti treaba trimis de
(24 nov 2007, 00:42:00
imi pare rau ca unele persona chiar nu-si cunosc lungul nasului.spun una ,gandesc alta si fac total altceva.traim in romania,vrem schimbari insa nu facemnimic pentru asta.memtalitatea cetatenilor se reduce la a critica pe ceilalti si a urmari alte evnimente care sa-i motoveze pentru ziua de maine..adica o barfa care nu le da de mancare
2.   Parerea mea trimis de
( 6 dec 2007, 11:47:12
eu cred ca sunt alte femei din politie care arata mult mai bine decat cele prezentate.de ce nu seface si un clasament al barbatilar?????
3.   Numai una trimis de
( 6 dec 2007, 11:52:35
numai una mi se pare draguta,sa vrea sa stiu dupa ce criterii le-ati numit sexi?eu cred k meseria de politist e doar pt babati ,saracii cu femeile pe langa ei trebuie sa aiba o grija in plus ,adica sa aiba si grija lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei