Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

80% dintre profesorii afiliaţi la FEN vor grevă japoneză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federaţia Educaţiei Naţionale a organizat un referendum printre cadrele didactice pentru a vedea care este forma de protest pe care o doresc profesorii. În urma referendumului organizat în şcolile din judeţul Suceava, 80% dintre dascălii suceveni afiliaţi la FEN vor să intre în grevă japoneză.

„Profesorii au optat pentru grevă japoneză, cei mai mulţi dintre ei nu vor să mai facă grevă generală”, a declarat Traian Pădureţ, liderul sindicatului „Sf. Andrei”, din Gura Humorului, sindicat afiliat la FEN. Rezultatele referendumului făcut printre cadrele didactice din Suceava au fost transmise la Bucureşti, de unde s-a stabilit un program săptămânal al mişcărilor de protest pe care FEN le va desfăşura în toată ţara. 

FEN a început deja protestele în ţară, după un calendar prestabilit, dar pentru săptămâna acesta judeţul Suceava nu este prins în programul mişcărilor de avertisment. „Sindicatele afiliate FEN au luat această hotărâre pentru a nu perturba foarte mult orarul la clase”, a spus Traian Pădureţ, care a mai precizat că se aşteaptă precizări de la Bucureşti privind ziua în care se vor desfăşura protestele la Suceava. Protestele se derulează câte două ore pe zi, iar FEN invită şi celelalte sindicate să se alăture colegilor lor şi să organizeze mişcări de protest.

Profesorii sunt nemulţumiţi că Guvernul nu şi-a respectat acordurile semnate în ceea ce priveşte elaborarea unei noi legi a salarizării personalului bugetar şi inexistenţa unui contract colectiv pe ramură şi tergiversarea, nemotivată şi iegală, de către Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a înregistrării contractului colectiv de muncă unic pe ramura învăţământ care este deja semnat de trei federaţii reprezentative. Refuzul Guvernului de a răspunde favorabil solicitărilor repetate ale FEN cu privire la negocierea majorărilor salariale pe anul 2008, înainte de aprobarea bugetului, în vederea identificării fondurilor necesare pentru asigurarea salariului minim de 880 de lei garantat prin contractul Colectiv de muncă pentru personalul din învăţământ cu studii superioare este o altă nemulţumire a sindicaliştilor din educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80% dintre profesorii afiliaţi la FEN vor grevă japoneză.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80% dintre profesorii afiliaţi la FEN vor grevă japoneză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei