Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Proiectul de buget este bun, chiar dacă BNR ar dori un deficit şi mai "strâns"

Marţi, 13 Noiembrie 2007 (13:22:44)


Proiectul de buget pentru 2008 este construit cu prudenţă, pe un deficit relativ redus, în condiţiile aspiraţiilor sociale actuale, chiar dacă banca centrală şi-ar dori o proiecţie mai "strânsă", a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în faţa comisiilor reunite de buget din Parlament.
 
"Salutăm un buget care a fost construit cu prudenţă (...) Este un proiect de buget relativ strâns. BNR ar vrea să fie şi mai strâns, dar suntem realişti", a spus Isărescu.

El a arătat că bugetul trebuie să asigure un echilibru între între venituri şi cheltuieli, dar şi între aspiraţiile sociale şi posibilităţi.

"Discursul politic cu tentă socială din România accentuează aspiraţiile. Credem că şi în aprobare, şi în execuţie va fi un buget tensionat", a adăugat Isărescu.

În acelaşi timp, guvernatorul băncii centrale a ţinut să salute şi modul în care a fost realizată execuţia bugetară din primele zece luni şi jumătate ale acestui an, exprimându-şi speranţa că până la finele lui decembrie situaţia nu se va înrăutăţi.

Isărescu a apreciat şi mesajul dat de Guvern prin decizia de a reduce, în ultima rectificare bugetară din acest an, deficitul prognozat pentru 2007.

Veniturile colectate la cele cinci mari componente ale bugetului general consolidat au însumat, după primele zece luni, 99,13 miliarde de lei, în urcare cu 21,41% faţă de perioada similară din 2006.

La începutul lunii noiembrie, Isărescu a declarat că bugetul a înregistrat un excedent de aproape 0,4% din PIB după primele zece luni ale anului.

Bugetul general consolidat a înregistrat, la finele perioadei ianuarie-septembrie, un excedent bugetar de 732,7 milioane de lei, reprezentând 0,19% din PIB.

La rectificările bugetare din lunile iunie şi septembrie, Guvernul a menţinut plafonul de deficit bugetar la 2,7% din PIB. Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru ultima rectificare din acest an a bugetului prevede o reducere a deficitului la 2,4% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Proiectul de buget este bun, chiar dacă BNR ar dori un deficit şi mai "strâns".
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Proiectul de buget este bun, chiar dacă BNR ar dori un deficit şi mai "strâns"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei