Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Năpasta frigului

Igrasie şi mucegai în casele rămase fără căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îngheţaţi de frig şi expuşi bolilor. De asta se plâng locuitorii caselor şi celor patru blocuri cu două etaje de pe străzile Armenească şi Ion Creangă, care nu au fost racordate încă la căldură.

Lucrările de reabilitare a reţelelor termice au fost finalizate cu prioritate în zonele cu blocuri, unde există un număr mare de locatari afectaţi de lipsa căldurii.

În vreme ce căldura a revenit pentru toţi locatarii blocurilor din municipiul Suceava, mai sunt încă zone unde încălzirea este încă un vis frumos. În această situaţie sunt şi locatarii locuinţelor de pe străzile Armenească şi Ion Creangă, care zi de zi tot speră să fie furnizată căldură, să scape de zidurile reci şi umede, pătate de igrasie, precum şi de mucegaiul care le-a năpădit hainele şi obiectele din casă.

“Avem copil mic de 9 luni, nu putem sta cu el în frig. Am dus copiii la bunici şi am plecat şi noi de acasă câteva zile, sperând ca va reveni căldura între timp, când ne-am întors, am găsit pătuţul copilului plin de mucegai. Putem oricând să ne îmbolnăvim de tuberculoză. Ce o să le spun copiilor mei, când or să mă întrebe de ce s-au îmbolnăvit ei de aşa ceva?”, se plânge unul din locatarii celor două blocuri cu două etaje, de pe strada Armenească.

Problema sa e problema tuturor celor 24 de familii care locuiesc în acele blocuri.

Apa rezultată din condens li se scurge pe pereţi, petele de igrasie se tot întind pe la colţuri şi lângă geamuri, iar mucegaiul a găsit un mediu propice de dezvoltare în casele lor.

Sunt disperaţi şi vor căldură.

“Afară ninge, la noi în casă îţi îngheaţă mâinile de frig, iar muncitorii de la şanţuri nu se fac văzuţi decât una două ore pe zi, atunci când vin. Lucrările au întârziat mult prea mult. Am avut răbdare până acum. Noi, adulţii, mai putem rezista, dar ne temem pentru copiii noştri”, spune Francisc Boiarciuc, locatar al blocului nr. 12, de pe strada Armenească.

Reprezentanţii firmei de termoficare nu ştiu cu exactitate când vor putea furniza căldură în casele acestor oameni. Speră ca acest lucru să se realizeze săptămâna aceasta, dar nimic nu e sigur, pentru că totul depinde de rapiditatea cu care se mişcă angajaţii firmei Test Prima, care a licitat pentru lucrarea respectivă. Deşi lucrarea ar fi necesitat să fie făcută în regim de urgenţă, cel puţin sâmbetele nu s-a lucrat absolut nimic, în vreme ce oamenii au aşteptat în zadar să le vină căldura promisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igrasie şi mucegai în casele rămase fără căldură.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Igrasie şi mucegai în casele rămase fără căldură4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei