Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Stop la maşini şi piese de mobilier

Guvernul va interzice instituţiilor publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, să mai achiziţioneze autoturisme şi mobilier în perioada rămasă până la sfârşitul acestui an, pentru a limita cheltuielile bugetare.

De la această restricţie vor fi exceptate autoturismele şi mobilierul achiziţionate pentru activităţile desfăşurate cu acordul Guvernului de ministere şi alte instituţii ale administraţiei publice centrale, precum şi pentru proiecte finanţate din împrumuturi externe şi/sau fonduri nerambursabile.

 

Un leu din cinci ajunge la buget

Doar un leu din cinci dispuşi cu titlu de amendă de comisarii Gărzii de Mediu ajunge în bugetul de stat, restul făcând obiectul unor contestaţii care se transformă în procese ce pot dura luni sau chiar ani de zile, cel mai probabil pentru că, după soluţionarea litigiilor, sumele nu sunt actualizate.

Din peste 91 de milioane de lei noi dispuşi cu titlu de amendă de comisarii pe care-i are în subordine în întregul an 2007, doar puţin sub 19 milioane de lei au fost, în fapt, încasaţi de statul român, restul fiind "în litigiu".

 

Romtelecom deschide 40 de magazine

Operatorul de telecomunicaţii fixe Romtelecom intenţionează să deschidă 40 de magazine în anul 2008, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 3,6 milioane de euro.

Cu o suprafaţă medie de 100 de metri pătraţi, magazinele vor prezenta gama completă de servicii Romtelecom, atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru companiile mici şi mijlocii.

Compania are 75 de magazine proprii la nivelul întregii ţări, la care se adaugă alte 337 unităţi prin intermediul partenerilor.

 

Amenzi la brazii de Crăciun

Direcţia Generală de Control Silvic şi Cinegetic din subordinea Ministerului Agriculturii va efectua, în perioada 15 noiembrie 2007 - 1 ianuarie 2008, controale legate de modul de tăiere, transport şi comercializare a pomilor de Crăciun, neregulile fiind sancţionate cu amenzi de până la 3.000 lei.

În cazul transportului de brazi de Crăciun fără documente doveditoare, amenzile acordate variază între 10 şi 30 de milioane de lei vechi. Comercializarea pomilor de Crăciun în alte spaţii decât cele autorizate va fi sancţionată cu amenzi între unul şi cinci milioane de lei, iar amenzile pentru tăierea ilegală a unui brad se ridică la 10 - 30 de milioane de lei. Toate aceste sancţiuni presupun şi confiscarea pomilor de Crăciun.

Romsilva va pune la dispoziţie circa 130.000 de pomi de Crăciun, preţul urmând să rămână la nivelul din 2006.

 

Companii miniere transferate

Guvernul a decis transferul de la Ministerul Economiei şi Finanţelo (MEF) la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a companiilor miniere Cuprumin Abrud, Moldomin Moldova Nouă, Minvest Deva, Băiţa Ştei, Remin Baia Mare şi Minbucovina Vatra Dornei.

Transferul companiilor către AVAS a fost aprobat printr-o hotărâre de guvern aprobată în şedinţa de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei