Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Burciu: „Băsescu a încălcat Constituţia prin participarea sa la mitingul PLD”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL Suceava şi candidat din partea acestui partid la alegerile europarlamentare, Aurel Burciu, consideră că participarea preşedintelui României la mitingul electoral organizat la Iaşi de PLD reprezintă o încălcare a Constituţiei. Burciu a declarat că apropierea zilei în care vor avea loc alegerile europarlamentare îl determină pe Traian Băsescu să apeleze la acţiuni care depăşesc cadrul constituţional, prin participarea la evenimente organizate de partide politice. „Recenta participare a domnului Traian Băsescu la mitingul electoral al PLD de la Iaşi constituie, cred eu, o încălcare evidentă a Constituţiei şi un precedent periculos pentru scena politică din România”, a subliniat candidatul PNL pentru Parlamentul European.

Aurel Burciu consideră că, deşi susţine introducerea votului uninominal ca soluţie pentru reformarea clasei politice din România, formula propusă de Traian Băsescu nu va determina atingerea acestui scop. “În fapt, mă îngrijorează ideea că domnul Băsescu nu doreşte validarea proiectului propus de Pro Democraţia, deoarece toate evaluările realiste arată că rata de participare la referendum nu va atinge pragul necesar. Traian Băsescu doreşte numai implicarea electorală şi scindarea celorlalte partide politice care nu-i promovează ideile”, a spus Burciu.

El a adăugat că în momentul de faţă există deja o lege adoptată de Parlament privind votul uninominal, iar în situaţia în care Traian Băsescu îşi doreşte schimbarea sistemului de vot nu trebuie decât să o promulge. Eurocandidatul PNL Suceava spune că proiectul promovat de Guvernul României reprezintă o formulă echilibrată de vot uninominal, fiind aplicată în aproape toate ţările Uniunii Europene. Burciu consideră că adoptarea votului uninominal mixt are avantajul de a reprezenta toate opţiunile electoratului în viitoarea structură a Parlamentului, dar şi de a preveni apariţia unor “partide stat”, cum ar fi PD.

“Aceasta ar echivala cu un prim pas spre dictatura personală a domnului Traian Băsescu. De altfel, dincolo de crize şi scandaluri, cred că singurele <contribuţii notabile> ale domnului Traian Băsescu la funcţionarea societăţii româneşti din ultimii trei ani rezidă în scindările şi fragmentările induse de dumnealui în electoratul maghiar, electoratul PRM, electoratul de stânga. Oarecum în mod similar a procedat şi regele Carol al II-lea în perioada interbelică, prin fragmentarea Partidului Naţional Liberal, a Partidului Naţional Ţărănesc şi a altor forţe politice existente la acel moment. Şi nu este nevoie de prea multă imaginaţie pentru a realiza că treptat, printr-o strategie aplicată cu perseverenţă de domnul Băsescu, istoria recentă a României este pe cale de a impune un nou Carol al II-lea”, a încheiat Aurel Burciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burciu: „Băsescu a încălcat Constituţia prin participarea sa la mitingul PLD”.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Burciu: „Băsescu a încălcat Constituţia prin participarea sa la mitingul PLD”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei