Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu aţa ruptă

Ţepe cu maşini de cusut vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Colecţionar/german cumpăr maşini de cusut vechi din gama Singer, Kaiser, Naumman, Zzinger, Paff, Gritzner etc. Plata se face la domiciliu. Rog/ofer seriozitate 0731071157”. Cam aşa sună un anunţ din gama celor care se soldează cu victime în rândul naivilor.

Ultimul episod din seria ţepelor cu maşini de cusut vechi s-a înregistrat în urmă cu două săptămâni.

Victimă a fost Mircea Zlotar, un bărbat din Arbore. Acesta a găsit un anunţ în ziar şi, cum avea acasă o maşină de cusut marca Singer, a sunat pentru a afla mai multe amănunte. I-a răspuns un bărbat care i-a cerut câteva date de identificare despre marfa ce urma să fie tranzacţionată.

„I-am dat seria de la maşină şi mi-a răspuns că este catalogată. Mi-a spus că pentru a o putea ridica şi transporta în străinătate are nevoie de un certificat, care costă 540 de lei. Mi-a dat un număr de cont, unde am şi trimis suma solicitată. Mi-a comunicat că preţul pe care-l voi încasa pentru maşina de cusut este între 40.000 şi 75.000 de euro şi că plata va avea loc la mine acasă. După ce am trimis banii nu am mai reuşit să vorbesc cu acea persoană, deoarece telefonul a fost mereu închis”, a declarat Mircea Zlotar.

Aşa se face că bărbatul a rămas şi fără 540 de lei şi cu maşina de cusut nevândută. În cursul zilei de ieri, am apelat numărul de telefon 0731/071157, la care Mircea Zlotar şi-a negociat taxa de naivitate. Era închis, aşa că singurele indicii ale acestei ţepe sunt doar extrasele de cont prin care banii au plecat de la Arbore spre Alba Iulia.

Potrivit acestor acte, reiese că suma de 540 de lei a fost ridicată din sold de un anume Ioan Păcurar, cu domiciliul în Alba Iulia. Nimeni nu poate garanta însă că actul de identitate folosit aparţine chiar titularului sau este furat.

 

Cazuri similare acum 5-6 ani

 

În speranţa că va reuşi să vândă maşina de cusut, Mircea Zlotar a aşteptat mai multe zile. Şi-a dat seama într-un final că a fost păcălit, motiv pentru care a decis să facă publică toată povestea în speranţa că alte persoane nu vor avea aceeaşi soartă. Bărbatul a mărturisit că va înainta şi plângere la Poliţie şi speră că ţeparul să fie prins în scurt timp.

La rândul său, inspectorul principal Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, i-a sfătuit pe cei care au avut probleme similare să depună reclamaţii.

„În ultima perioadă nu au fost asemenea plângeri, dar cazuri similare s-au înregistrat în urmă cu 5-6 ani. La vremea respectivă oamenii au fost sfătuiţi să dea dovadă de mai multă atenţie pentru a nu cădea în plasa escrocilor”, a declarat inspectorul principal Alin Botezatu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţepe cu maşini de cusut vechi.
 Vizualizări articol: 3482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Ţepe cu maşini de cusut vechi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei