Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

PSD vrea grădiniţă în locul pieţei din Obcine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii din municipiul Suceava vor ca în locul pieţei din cartierul Obcine să se construiască o grădiniţă cu zece clase cu program normal care să preia parte din copiii de la grădiniţele care funcţionează în apartamente de bloc.

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, a declarat că înaintea aprobării bugetului pe 2008, aleşii social democraţi vor iniţia o dezbatere publică pe tema oportunităţii menţinerii în funcţiune a pieţei din Obcine în locaţia actuală. El a subliniat că în cazul în care sucevenii nu vor mai considera oportună piaţa în acea locaţie, PSD va propune construirea grădiniţei cu program normal.

Iordache a arătat că, în prezent, în Obcine grupele de grădiniţă sunt supraaglomerate, fiind formate din 25-30 de copii, în condiţiile în care, conform Legii învăţământului, nu trebuie să depăşească 20 de copii. Potrivit liderului social democrat, prin construirea acestei grădiniţe cu program normal şi a uneia cu program prelungit care este prevăzută deja în programul municipalităţii, va fi rezolvată problema spaţiilor pentru învăţământul preşcolar în cartierul Obcine. „Pentru rezolvarea în totalitate a problemei spaţiilor de şcolarizare pentru învăţământul preşcolar, înaintea aprobării bugetului, consilierii PSD vor iniţia un subiect de dezbatere publică privind oportunitatea păstrării pieţei din Obcine în locaţia actuală. În cazul în care se ajunge la concluzia că piaţa din Obcine nu este oportună în acea zonă, vom milita pentru construirea unei grădiniţe cu program normal care să preia o parte din grupele care funcţionează astăzi în apartamentele de la parterul blocului Rulmentului şi pentru ca grupele să funcţioneze cu un efectiv normal prevăzut de actele în vigoare. Vom face în aşa fel încât primarul să poarte un dialog cu domnul Ichim, proprietarul pământului de acolo, în aşa fel încât pe terenul pe care astăzi funcţionează piaţa să fie construită o nouă clădire care să fie folosită numai ca grădiniţă cu program normal”, a spus Iordache.

Preşedintele PSD Suceava a solicitat municipalităţii să facă demersurile necesare către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei pentru aprobarea normelor didactice necesare funcţionării grădiniţei cu program prelungit, astfel încât la 1 septembrie 2008 să poată funcţiona cu personal didactic calificat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD vrea grădiniţă în locul pieţei din Obcine.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD vrea grădiniţă în locul pieţei din Obcine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei