Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi

Bărbaţii prezintă mai multe probabilităţi decât femeile să spună minciuni şi să nu se simtă vinovaţi pentru acest lucru, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, preluat de bbc.co.uk.

În urma acestui sondaj, la care au participat 3.000 de persoane, cercetătorii au descoperit că, în mod obişnuit, bărbaţii spun, în medie, trei minciuni pe zi, adică 1.092 pe an. În mod obişnuit, femeile spun, în medie, 728 de minciuni pe an, adică circa două pe zi.

Mamele sunt persoanele cu cele mai mari probabilităţi de a fi minţite, spun specialiştii de la Science Museum din Londra, care au comandat acest sondaj.

25% dintre bărbaţi spun că şi-au minţit mama, dar doar 20% din femei recunosc acelaşi lucru.

Totodată, doar 10% dintre oameni recunosc că şi-au minţit partenerul de viaţă.

Pe primul loc în topul minciunilor preferate de bărbaţi se situează fraza "N-am băut aşa de mult", urmată, în ordine, de "N-am nimic, mi-e bine", "N-am avut semnal", "N-a fost aşa de scump", "Sunt pe drum", "Sunt blocat în trafic", "Nu, posteriorul tău nu arată mare în ţinuta aia", "Îmi pare rău, n-am auzit apelul", "Ai slăbit", "Este tocmai ceea ce mi-am dorit".

Pe primul loc în topul minciunilor spuse de femei se situează fraza "N-am nimic, mi-e bine", urmată de "Nu ştiu unde e, n-am pus mâna pe ea", "N-a fost aşa de scump", "N-am băut aşa de mult", "Mă doare capul", "Era la reduceri", "Sunt pe drum", "Ah, o am de secole", "Nu, n-am aruncat-o", "Este tocmai ceea ce mi-am dorit".

"Este tocmai ceea ce mi-am dorit" este a zecea cea mai folosită minciună atât de bărbaţi, cât şi de femei, sugerând faptul că cele două sexe se potrivesc în reacţii atunci când este vorba de cadourile oferite de unii altora.

Femeile se simt mai vinovate decât bărbaţii când spun o minciună. 82% dintre femei spun că se simt vinovate din cauza minciunilor spuse comparativ cu 70% dintre bărbaţi.

84% dintre oameni spun că minciunile sunt acceptabile. Trei sferturi dintre participanţii la studiu spun că minciunile sunt acceptabile dacă trebuie să se evite rănirea sentimentelor unei persoane. 57% dintre respondenţi ar accepta să spună o minciună dacă nu le-ar plăcea un cadou pe care l-au primit.

În ceea ce priveşte calitatea, 55% dintre britanici cred că femeile spun mai bine minciunile, deşi o fac mai rar decât bărbaţii.

"Minciuna, o parte inevitabilă a naturii umane, este şi o parte importantă a interacţiunii sociale", a declarat Katie Maggs, curator la Science Museum din Londra.

Muzeul londonez a lansat o galerie numită "Cine sunt?", care acoperă domeniile ştiinţelor creierului, geneticii şi comportamentului uman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei