Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Încetinirea creşterii economice nu înseamnă recesiune

O încetinire a creşterii economice, dar menţinerea pe un ritm pozitiv, care după unii e prea redus, nu înseamnă recesiune, ci mai degrabă politizare, a declarat, ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

"O slăbire a creşterii economice, un ritm pozitiv, dar care după unii este prea mic, asta este politizare. Nu mai este ştiinţa noastră. O ducem la politicieni să se înţepe, dar noi trebuie să ţinem stindardul, sa utilizăm noţiunile", a declarat Isărescu în cadrul conferinţei "Tinerii Economişti".

Oficialul BNR a arătat că recesiunea este definită, din punct de vedere tehnic, ca o creştere negativă a PIB timp de două semestre.

"Dacă nu înţelegem ce este recesiunea şi spunem că o creştere economică de 4% este recesiune, atunci se rupe firul", a spus Isărescu.

În primul semestru, România a înregistrat o creştere a PIB de 8,8%, în timp ce în trimestrul doi aceasta a fost de 9,3%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, săptămâna trecută, că este de părere că şi în anii următori România va înregistra creştere economică, dar mai apropiată de potenţialul pe care experţii Băncii Naţionale l-au evaluat la circa 6% pe an.

Oficialul a arătat că o creştere economică de 6%, în condiţiile actuale, constituie o performanţă remarcabilă, însă nu exclude apariţia unor opinii potrivit cărora rata de creştere "s-a prăbuşit" cu 33%, în cazul unei diminuări a sporului PIB de la 9% la 6%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Încetinirea creşterii economice nu înseamnă recesiune.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Încetinirea creşterii economice nu înseamnă recesiune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei