Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria Statelor Unite

Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, instituţia deţinând active totale de peste şase ori mai mari decât cele ale companiei de telecomunicaţii WorldCom, care a solicitat protecţie faţă de creditori în 2002 şi ocupă locul al doilea în clasament, potrivit Reuters.

Lehman, a patra mare bancă de investiţii din SUA, deţinea, la 31 mai 2008, active de 639 de miliarde de dolari şi datorii de 613 miliarde de dolari. Instituţia a anunţat ieri că va solicita protecţie din partea autorităţilor sub legea falimentului.

Astfel, instituţia cu o vechime de 158 de ani intră în faliment în urma crizei de pe piaţa creditelor din SUA, după ce a rezistat celor două războaie mondiale şi prăbuşirii fondului de hedging Long Term Capital Management.

WorldCom, al doilea operator de telecomunicaţii din SUA, a solicitat protecţie faţă de creditori în 2002, după ce a fost implicată într-un scandal contabil care a dezvăluit nereguli în valoare de 11 miliarde de dolari. Compania deţinea, în 2002, active de 103,914 miliarde de dolari.

Pe locul trei în topul celor mai răsunătoare falimente se situează grupul Enron, anterior a şaptea mare companie din Statele Unite, care a solicitat în decembrie 2001 trecerea sub protecţia falimentului, din cauza unui scandal privind datoriile acumulate, de ordinul mai multor miliarde de dolari. Procedura de faliment a fost încheiată trei ani mai târziu.

Activele Enron se ridicau la 63,39 miliarde de dolari.

Pe locul patru în clasamentul celor mai mari falimente din SUA se situează tot o companie din sectorul financiar, Conseco, care a intrat în procedură de faliment în decembrie 2002, după ce a acumulat datorii ridicate în urma mai multor achiziţii.

Conseco deţinea active totale evaluate la 61,39 miliarde de dolari.

Clasamentul celor mai importante 15 companii din SUA care au dat faliment este completat de grupuri care deţineau active cu o valoare cuprinsă între 16,59 miliarde dolari şi 35,89 miliarde de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria Statelor Unite.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria Statelor Unite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei