Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2016 - Anul XXI, nr. 14 (6127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Ziua Culturii Naţionale

Scriitorul Matei Vişniec, decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul Matei Vişniec, care va fi prezent miercuri la Suceava pe scena teatrului care-i poartă numele, a fost onorat vineri de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer.

Preşedintele României a decorat de Ziua Culturii Naţionale cinci personalităţi culturale „în semn de înaltă apreciere pentru excelenţa de care au dat dovadă în întreaga lor carieră, pentru dăruirea şi talentul cu care s-au implicat în promovarea imaginii României în lume”.

Odată cu Matei Vişniec (care nu a fost prezent la ceremonie pentru a primi personal distincţia) au fost decoraţi arheologul Ioan Piso - cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, directorul de imagine film Vivi Drăgan Vasile - cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, dirijorul Cristian Mandeal - cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler şi regizorul şi scenaristul Radu Jude - căruia i s-a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

În încheierea alocuţiunii rostite cu prilejul ceremoniei de decorare, preşedintele Klaus Iohannis a spus următoarele: „Dumneavoastră sunteţi, alături de suficient de mulţi alţii, dovada vitalităţii culturii româneşti, a capacităţii României de a intra cu fruntea sus în dialogul civilizaţiilor pentru a contribui prin opere nepieritoare la îmbogăţirea umanităţii”.

Sucevenii vor avea prilejul să-l felicite pe scriitorul şi dramaturgul bucovinean pentru înalta distincţie primită miercuri, la întâlnirea care va avea loc la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, unde acesta va susţine conferinţa intitulată „Teatru şi jurnalism”, urmată de prezentarea unui film documentar („Matei Vişniec, rege la Avignon”) şi de o dezbatere cu membrii echipei realizatoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorul Matei Vişniec, decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scriitorul Matei Vişniec, decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și de ceva numai bun de ronțăit. Pot fi o gustare rustică oferită unor musafiri ”picați” pe neșteptate, un... Citeşte