Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2016 - Anul XXI, nr. 13 (6126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Domină mafia industria farmaceutică?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Citesc un nou articol care-mi dă fiori. Știu, nu-i o noutate, că industria farmaceutică este una dintre cele mai bănoase de pe planetă, mai bănoasă chiar decât industria de armament. Războaiele mai iau pauză. Bolile niciodată. Am în minte un film american în care o mare somitate a medicinei e pe cale de a se sui pe cel mai înalt podium al premierii fiindcă descoperise nu ştiu ce pilulă care vindeca o boală gravă. Filmul e cu suspans, un alt doctor găseşte propriile lui rezultate falsificate, somitatea, care era de fapt un escroc cu relaţii strânse în lumea mafiotă, încearcă un asasinat. Doctorul cinstit, devenit inamicul public numărul unu, e urmărit, închis, evadează, se trage asupra lui dar apare, ca-n mai toate filmele americane, în plină şedinţă de premiere a escrocului şi-i dărâmă soclul tocmai când se suia triumfător pe el. Sub soclu creşteau nişte miliarde pe care le-ar fi produs falsul. Pentru el şi reţeaua de bandiţi care parazitau credulitatea nefericiţilor bolnavi.

Zilnic, televiziunile ne îndeasă în ochi – industria publicităţii e falimentară, iar aceste reclame pică mană cerească – noi şi noi şi noi pilule care ne vindecă, ne întremează, ne scot din morţi, de stimulează erotic şi ne schimbă în somn visele coşmar cu vise mângâioase. De la o vârstă încolo cam toţi banii câştigaţi de un pensionar se duc pe doctorii. Câte din ele sunt falsuri, şmecherii, apă chioară şi praf de cretă? Cert e că se fac, din acest comerţ, miliarde şi miliarde. România, una dintre cele mai sărace, în materie de bani pentru sănătate, ţări din lume, nu doar din Europa, vântură aproape zece miliarde de euro anual printre rafturi de farmacie  şi pijamale de suferinzi, cei mai mulţi bani decontând reţete şi pilule. Cele mai scumpe, urcând la cifre astronomice, sunt pentru cancer. Omul bolnav, rudele, copiii sunt în stare să-şi vândă casa şi să-şi amaneteze sufletul spre a-şi salva mama, copilul, omul apropiat care dă piept cu moartea. Câtă cinste e aici? Pe ce mâini ne aflăm? Un ziarist american, citesc, scrie că industria farmaceutică cea mai bănoasă, destinată tratării cancerului, e controlată nici mai mult, nici mai puţin, decât de mafie. Păi la noi mafia controlează şoselele care se fac doar prin facturile astronomice achitate şi niciodată pe teren, scoaterea din puşcărie se face (se făcea?) printr-o şpagă dată unui apropiat al şefului statului, frate, amic sau amantă, casele nu se retrocedează proprietarilor de drept, ci unora inventaţi, iar ăl de se ocupă de treaba asta e milionar, stăpân de latifundii, dintr-o leafă de funcţionar  care nu i-ar ajunge nici să-şi plătească electricitatea celor 14 vile făcute în trei ani. Cum să nu-şi vâre botul ascuţit şi scârbos şi-n treaba cu doctoriile mafia noastră multipotentă şi multifuncţională? Noroc că la noi nu prea mai există industrie farmaceutică, iar tot ce luăm, luăm de afară. Am văzut, ca ziarist, reclamaţia unei doctoriţe care se plângea că este escrocată de o firmă de medicamente cu care avea contract de colaborare! Păi ce scria acolo, ce clauze erau, cât primea doctoriţa cotă parte la orice reţetă emisă în care era menţionat şi acel medicament te apuca ameţeala! Contract negru pe alb, cu ştampile şi iscălituri. Dai o reţetă de, să zicem, pastile de şoricioaică, având preţul de zece milioane în farmacie cutia, tu, care ai recomandat-o, primeşti trei milioane. Păi cum să-ţi mai dea ce-ţi trebuie ţie şi să nu recomande ce îi umflă ei buzunarul?

Da, e scandal pe planetă pe subiectul că unii ar şti cum se lecuieşte cancerul, dar spusul ăsta ar falimenta o uriaşă producţie de averi şi ar nenoroci mari reţele mafiote. Aşa că tac. Nu prea-mi vine să cred că se poate ţine ascuns multă vreme un asemenea secret, dar nişte adevăruri dureroase sunt aici, nişte mizerii, la scară planetară, scapă şi spre noi, muritorii şi bolnavii de rând. Aşa că, atenţie mărită pe acest subiect!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domină mafia industria farmaceutică?.
 Vizualizări articol: 4225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Domină mafia industria farmaceutică?5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă scoțiene Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe... Citeşte