Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2016 - Anul XXI, nr. 14 (6127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Faptă şi răsplată

Fraţii Căldărariu, spaima staţiunii Vatra Dornei, aruncaţi ani grei în puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a dat primul verdict în cazul fraţilor Zabăr şi Gabriel Căldărariu, care au semănat panică şi îngrijorare în staţiunea Vatra Dornei, şi nu doar printre localnici, ci şi printre oamenii legii.

Pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani, a primit-o Zabăr Căldărariu, care a fost judecat pentru trei infracţiuni. Magistraţii l-au găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare şi au aplicat şi pedepse substanţiale. Pentru infracţiunea de tâlhărie tânărul de etnie romă a primit 4 ani de închisoare, pentru ultraj a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în timp ce pentru tentativă de omor a primit 9 ani de detenţie. În plus, magistraţii au constatat că Zabăr Căldărariu avea la activ o altă condamnare rămasă definitivă în decembrie 2015. La acea vreme, Curtea de Apel Suceava l-a găsit vinovat pentru trei infracţiuni de şantaj, două condamnări fiind de câte 4 ani, iar a treia de 3 ani.

În final, i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 12 ani de închisoare, la care se adaugă câte o treime din celelalte condamnări, ceea ce înseamnă o condamnare finală de 20 de ani de închisoare.

În ceea ce-l priveşte pe fratele său, Gabriel Căldărariu, condamnarea aplicată este de 6 ani de închisoare cu executare.

Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Suceava.

 

Au sărit la bătaie la un poliţist cu cioburi de la sticle sparte

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au trimis în judecată pe cei doi fraţi din municipiul Vatra Dornei la mijlocul anului trecut.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4/5 iulie 2015, când într-un club din Vatra Dornei, fratele mai mare a tâlhărit un tânăr de la care a sustras suma de 110 lei, ameninţându-l cu acte de violenţă, după ce iniţial încercase fratele mai mic să-i ia bani cu forţa victimei.

Cu banii luaţi au plecat într-un alt club din oraşul staţiune, însă între timp victima tâlhăriei a alertat poliţia.

Un judiciarist în civil l-a identificat pe Zabăr Căldărariu în clubul respectiv şi, după ce şi-a declinat identitatea, i-a cerut suspectului să iasă cu el până afară, să stea de vorbă.

Între timp, a sunat la dispecerat, cerând întăriri pentru a-l lua pe tânărul de 19 ani la postul de poliţie, iar în momentul în care poliţistul vorbea la telefon, Zabăr Căldărariu a spart două sticle de bere, rămânând în fiecare mână cu un ciob de sticlă. Profitând de faptul că poliţistul nu era cu faţa spre el, a încercat să îl lovească în zona capului. Norocul victimei a fost că un jandarm care se afla în timpul liber la clubul respectiv a observat momentul în care suspectul a fost scos afară din local de poliţist şi, ştiind că primul este un individ agresiv, a ieşit şi el după cei doi, să se asigure că nu vor fi incidente. Când a văzut că Zabăr Căldărariu a spart cele două sticle şi a încercat să-l lovească pe poliţist a intervenit, ridicând mâna pentru a para lovitura ce viza zona capului poliţistului.  A reuşit să blocheze lovitura doar parţial, agresorul reuşind să-l taie pe poliţist în zona gâtului.

„În continuare, pentru a-şi materializa intenţia iniţială, inculpatul Căldărariu Zabăr a început să lovească haotic cu cioburile de sticlă, utilizate ca <arme albe>, spre zonele vitale, reuşind să mai provoace câteva leziuni prin tăiere persoanelor vătămate”, arată procurorii.

 

Minorul i-a tăiat şi el cu un ciob de sticlă pe poliţist şi pe jandarm

Poliţistul şi jandarmul au reuşit să-l dezechilibreze pe agresor şi atunci au încercat să-l imobilizeze, moment în care a apărut fratele mai mic, Gabriel Petronel Căldărariu, care a ieşit din local cu o sticlă de bere, a spart-o şi l-a lovit cu un ciob pe jandarm în zona toraco-lombară stânga. Cu acelaşi ciob, minorul a reuşit să-l taie în zona braţelor şi pe agentul de poliţie.

Între timp, fratele mai mare a reuşit să fugă, însă a fost ajuns din urmă de poliţist şi jandarm şi imobilizat.

Aici s-a mai petrecut un episod violent, adolescentul în vârstă de 17 ani aruncând înspre jandarm cu un bloc de piatră de aproximativ zece kilograme, însă din fericire victima a reuşit să se ferească şi să evite lovitura.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi ulterior de anchetatori. Tânărul în vârstă de 19 ani a fost arestat preventiv, iar minorul de 17 ani, cercetat sub control judiciar.

Victimele nu au suferit leziuni grave, însă procurorii criminalişti au considerat că agresorii au atentat la viaţa celor doi angajaţi ai Ministerului de Interne, adăugând la infracţiunile iniţiale, de tâlhărie şi ultraj, şi tentativa de omor calificat.

 

Zabăr Căldărariu şantaja elevi, cărora le lua banii

Zabăr Căldărariu a fost condamnat la finele anului trecut şi într-un alt dosar de şantaj. Împreună cu alţi indivizi din Vatra Dornei, acesta exercita presiuni asupra elevilor de la un liceu, pe care-i lăsa fără bani.

În rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată se arată că pe 16 martie 2015, ştiind că elevii de la Grupul Şcolar "Vasile Deac" din municipiul Vatra Dornei au luat bursele, indivizii din gruparea care-l avea în componenţă şi pe Zabăr Căldărariu au constrâns un elev să le dea 3 lei, ameninţându-l cu bătaia, iar apoi, în acelaşi mod, au obligat un alt elev să le dea 5 lei, iar pe altul să le dea 10 lei.

De asemenea, Căldărariu, împreună cu alţi doi inculpaţi din dosar, a obligat un alt elev, pe care l-au şi lovit, să le dea 2 lei. Prin aceeaşi modalitate de constrângere, alţi patru elevi au dat în total 27 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraţii Căldărariu, spaima staţiunii Vatra Dornei, aruncaţi ani grei în puşcărie.
 Vizualizări articol: 6205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Fraţii Căldărariu, spaima staţiunii Vatra Dornei, aruncaţi ani grei în puşcărie5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și de ceva numai bun de ronțăit. Pot fi o gustare rustică oferită unor musafiri ”picați” pe neșteptate, un... Citeşte