Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2016 - Anul XXI, nr. 14 (6127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XXV-a

Laureaţii Salonului-concurs anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Laureaţii pentru anul 2015 ai Salonului-concurs anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, manifestare organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina, cu sprijinul Primăriei Suceava, sunt Mihai Valentin Tipa - la secţiunile Pictură şi Sculptură, Sorin Bărgăuan - la secţiunea Grafică şi Viorel Lepcaliuc - la secţiunea Arte decorative.

Juriul celei de-a XXV-a ediţii, alcătuit din artiştii plastici Viorica Moruz (preşedinte), Mihai Pânzaru PIM şi Sorin Dumitru Baciu (membri), a evaluat lucrările prezentate de cei 45 de participanţi şi a desemnat premianţii salonului acordând câte un singur premiu, în valoare de 600 de lei, pentru fiecare din cele patru secţiuni. În premieră la salonul-concurs al artiştilor plastici amatori suceveni un concurent, Mihai Valentin Tipa, este laureat la două secţiuni.

Tot în premieră, la propunerea lui Victor T. Rusu, şef atelier în cadrul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, ca o formă de recompensă pentru performanţa plastică dovedită în concurs, juriul a desemnat componenţa echipei de jurizare pentru ediţia din anul 2016, care va fi alcătuită din artiştii plastici Iosif Csukat (pictură), Doina Vianora Catagiu (grafică), Viorel Lepcaliuc (arte decorative) şi Liviu Jitaru (sculptură). Totodată au fost nominalizaţi pentru participarea la Tabăra de vară 2016 - „Bucovina contemporană în artele plastice” artiştii Nicolae Zepciuc (pictură), Ioana Gagiu (grafică), Iolanda Bădăluţă (arte decorative) şi Nucu Benţa (sculptură).

Expoziţia cu lucrările salonului, etalată la ultimul etaj al Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava, poate fi vizionată până la sfârşitul lunii ianuarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laureaţii Salonului-concurs anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Laureaţii Salonului-concurs anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și de ceva numai bun de ronțăit. Pot fi o gustare rustică oferită unor musafiri ”picați” pe neșteptate, un... Citeşte