Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Strigăt de disperare politicului

Litera V este aproape ultima din alfabetul românesc, ca şi comuna Vultureşti la infrastructură din judeţul Suceava. O comună cu aproximativ 2.000 de votanţi, dar cu un primar incompatibil cu structura politică a judeţului, care nu a putut face nimic de opt ani pentru comună, sau nu s-a dorit să se facă nimic pentru ea. De dragul de a fi primar, fără pârghiile necesare la judeţ, nu se poate să  promovăm cu adevărat România noastră dragă în UE şi în lumea civilizată. Suntem în UE, dar e vai de capul nostru.

Dacă la judeţ puterea este de o culoare şi primarul comunal de altă culoare e amar de comună şi alegători. Sunt pedepsiţi pe toate drumurile, mai ales pe cele ce leagă Fălticeniul de Liteni, Pleşeşti de Udeşti şi Giurgeşti de Preuteşti. Ne e ruşine să invităm un străin în comuna noastră din cauza infrastructurii şi nu unul din UE, ci unul din alt judeţ. Am ajuns să ne dorim să fugim de aici, deşi suntem localnici din tată în fiu, să plecăm cât mai departe din comuna Vultureşti.

Cel ce strigă disperat către conducerea judeţului nu este de „pământ” din comuna Vultureşti, ci din judeţul Iaşi, unde toate merg aproape bine la infrastructură.

De ce rămân şi nu plec? Sunt în slujba comunităţii Giurgeşti de 25 de ani şi m-am legat de comuna Vultureşti, cu oameni nevoiaşi, dar credincioşi. Speranţa lor vine de la Dumnezeu, dar au convingerea că judeţul şi primarul sunt speranţa lor pentru bunăstare. Oare? De ce drumurile de la pădurile judeţului la cele principale sunt asfaltate impecabil? Simplu. Pentru că în comuna Vultureşti nu există nici un interes economico-politic. Se leagă între ele, nu? De ce, politicule, nu doreşti să împroprietăreşti Arhiepiscopia cu pădurile ce i se cuvin de drept pentru a-i ajuta mai mult pe cei săraci? Nu se doreşte. Se doreşte un alegător sărac, care, din patru în patru ani, pentru o găleată şi o pungă cu fiştece, să-i voteze pe cei bogaţi cu interesele lor meschine. De ce a ajuns ţara noastră de râsul Europei? Din cauza oamenilor simpli şi cu credinţă în Dumnezeu? Nu. Din cauza politicului. Politicule, după alegeri uiţi de Dumnezeul, pe care Îl invoci, şi de alegătorii tăi. Rămâne ca acei ce te-au votat să ia calea pribegiei, slugile Europei, iar tu să rămâi aici cu trufia şi meschinăria ta.

Treziţi-vă, oameni buni, alegători, nu mai primiţi „daruri”, iar patru ani să rămâneţi pe aceleaşi „drumuri” ca-n Vultureşti. Alegeţi oameni competenţi cu bună credinţă pentru comunitatea noastră. Uitaţi-vă la cei ce sunt în politică din comuna noastră, ce case şi averi au, iar drumurile noastre şi infrastructura în ce stadiu sunt. Jalnice! Nu-i aşa că mai bine era înainte, când toţi aveam de toate şi acum doar câţiva? Unde sunt drumurile de altădată?

Cei aproximativ 30% care au rămas în comună au maşini pentru că s-au ieftinit, strigaţi şi protestaţi măcar pentru costurile reparaţiilor lor din cauza craterelor.

Da, sunt preotul Ifrim Dumitru din Giurgeşti, care strigă cu disperare către conducerea judeţului pentru infrastructura şi bunăstarea comunei Vultureşti.

Pe data de 28 martie, ora 10.00, am cerut audienţă la prefectul judeţului nostru pentru a face lobby comunei noastre. Nu am fost primit pentru faptul că m-am prezentat la intrare ca fiind preot din Vultureşti. Ce oare s-a întâmplat şi întrebat prefectul? Vultureşti? Nu se poate. Nu am timp. Sunt ocupat.

Cine mă cunoaşte ştie că nu sunt un preot cu cerinţe aiurite şi fără acoperire. Cer iertare Arhiepiscopului că am îndrăznit, fără încuviinţarea lui, pentru strigătul nostru de disperare, al celor din comuna Vultureşti, dar mai cu seamă pentru oamenii din Parohia Giurgeşti, faţă de drumurile noastre inexistente.

Sunt mâhnit că Biserica Ortodoxă Română nu permite preoţilor care au integritate morală să intre în politica măcar comunală pentru a pune umărul la dezvoltarea ei civică şi economică.

 

Preot Ifrim Dumitru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strigăt de disperare politicului.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strigăt de disperare politicului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Padure - bani - interese trimis de
(10 apr 2011, 21:49:44
Lasati-o mai usor cu strigatul pentru padure si ajutorul saracilor si nu-l mai periati pe Arhiepiscop.
Despre preotii cu integritate morala si politica comunala se mai poate discuta dar de regula ei nu se baga in mocirla.
Despre ceilalti preoti va aduc aminte ca au putut candida pentru functia de consilier local si ati candidat chiar si dumneavoastra dar acei oameni nevoiasi si credinciosi nu v-au dat votul . De ce oare ?
Din 2000 de votanti dupa cum ati spus v-au dat girul doar 8 ?
Despre culoarea primarului si cea de la consiliul judetean aveti dreptate dar asa a iesit la vot . La Hirtop si Udesti se respecta culorile (primarie - consiliul judetean ) dar tot la vot s-a decis . Daca nu vreti democratie asta e , dar trebuie promovata o lege prin care sa va fie atribuita si primaria impreuna cu functia de primar. Cu drumurile aveti foarte mare dreptate dar nu o sa faca nimeni nimic mult timp de aici inainte .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei