Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ikea retrage tarte posibil contaminate cu materii fecale din restaurante aflate în 23 de ţări

 

Gigantul suedez în domeniul mobilierului Ikea a anunţat marţi că retrage din restaurantele sale aflate în 23 de ţări tarte pe care autorităţile sanitare chineze au găsit bacterii ce atestă, în general, o contaminare cu fecale, relatează AFP.

Ikea a declarat pentru AFP că a adoptat această decizie după ce vameşii chinezi au distrus aproximativ 1.800 de prăjituri cunoscute sub numele de "chokladkrokant" ("crochete de ciocolată", o tartă cu migdale şi ciocolată, cremă de unt şi caramel) interceptate în portul Shanghai, în noiembrie.

Potrivit cotidianului de limbă engleză Shanghai Daily, teste au permis să se stabilească faptul că acestea conţineau "un nivel excesiv de bacterii coliforme".

Aceste bacterii, în mod normal puţin periculoase pentru consumatori, reprezintă, în general, "un indiciu al unei contaminări fecale, chiar dacă nu întotdeauna", a explicat pentru AFP Mats Lindblad, un microbiolog din cadrul Autorităţii suedeze pentru securitate alimentară.

Tartele retrase au fost fabricate de un furnizor suedez, Almondy.

O purtătoare de cuvânt a Ikea, Ylva Magnusson, a subliniat că nivelul concentraţiei bacteriilor nu reprezenta niciun pericol grav la adresa sănătăţii publice.

"Există indicii potrivit cărora nivelurile de bacterii descoperite sunt scăzute, dar va fi necesar, evident, să aflăm cifra exactă şi ceea ce s-a întâmplat", a declarat ea.

La sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, Ikea a retras de la vânzare, în 25 de ţări, chiftele de carne, după descoperirea de carne de cal în ele, fără să fie menţionată pe etichetă.

Alimentaţia a reprezentat în exerciţiul bugetar 2011-2012 (încheiat la sfârşitul lui august) 4,7% din cifra de afaceri a Ikea, cu vânzări în valoare de 1,3 miliarde de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ikea retrage tarte posibil contaminate cu materii fecale din restaurante aflate în 23 de ţări.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ikea retrage tarte posibil contaminate cu materii fecale din restaurante aflate în 23 de ţări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei