Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Iată-mă-s milionar!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Avantajul notorietății: dacă-ți „merge numele”, ai drum deschis către nebănuite oportunități. Într-un fel, brandul „Iacoban” s-a fortifiat din două direcții: mai întâi a apărut parlamentarul ieșean Sorin Iacoban. Lumea zice că-i fecioru-meu – nici vorbă, creditați-l cu merite proprii. Biografiile noastre au un singur punct comun: am absolvit același liceu, „Ștefan cel Mare” din Suceava. Dar la o diferență de 40 de ani! A devenit mult mai vocal în ultima vreme actorul bucureștean Radu Iacoban. Google ne confundă mereu și-mi trece în cont întâmplări de-ale actorului, cum, probabil (n-am verificat), și el o fi cadorisit cu merite translate din parte-mi. Pe internet, poza mea din pagina Monitorului de Suceava este atribuită actorului. Fie primită!

Că de colo, că de dincolo, numele Iacoban circulă pe sticlă și pe net, ceea ce explică faptul că, probabil, în urma unei selecții internaționale riguroase, am fost ales să patronez o afacere de milioane. Era și timpul! Barem acum, la bătrânețe, să-mi fac vacanțele în Tahiti, în vreme ce vecinii, la fel de pensionari, s-or duce tot la Sângeorz-Băi.

Uitați-vă ce scrisoare-document am primit prin e-mail (traduc din franceză): „Înainte de orice, vreau să mă scuz pentru intruziunea în viața Dvs. personală. Mă numesc Mme Kinda Denise și lucrez la departamentul de contabilitate al unei bănci din Coasta de Fildeș. Un cont a fost deschis la banca noastră în 1999 și, după 2006, nici o operațiune n-a mai fost efectuată. Acest cont totalizează 9 milioane dolari americani. După ce am consultat cu meticulozitate toate arhivele și dosarele referitoare la respectivul cont, am constatat că aș fi în măsură să dispun de acești bani dacă aș reuși să-i virez într-un cont din străinătate – drept pentru care sunt în căutarea unui partener discret și onest. Posesorul contului a fost un expatriat, director la Petrol-Tehnical-Service Inc., inginer chimist, decedat în urma unui accident de circulație. Contul nu are nici un alt beneficiar, atât în familie, cât și în fosta întreprindere. Aș dori să transfer acești bani într-un cont din străinătate, dar nu cunosc pe nimeni în exterior. Am văzut <votre mail sur le net>(sîc, Sorine, sîc, Radule! - n.m.). M-aș bucura dacă m-ați ajuta să transfer acești bani, pentru a fi investiți în domeniul Dvs. Iată de ce mi-a venit ideea să vă contactez și să fac propunerea de a vira această sumă în contul Dvs. bancar, urmând a fi împărțită astfel: 45% pentru mine, 50% pentru Dumneavoastră, 5% pentru costul operațiunilor pe care urmează să le efectuăm (...). J´ai conscience que ce message vous surprenda, car nous ne nous connaissions pas auparavant, mai soyez sûr que c´est une veritable opportunité que je vous offre...” (E-mail-ul domnișoarei Kinda l-aș ține secret, să nu se amestece în afacere ceilalți Iacobani, dar, poftim, n-am de ce mă teme; sunt generos și-l fac public: kindenis@hotmail.fr.)

Cum lesne se observă, și încă odată subliniez, avantajoasa propunere n-a fost trimisă nici deputatului Sorin Iacoban, nici cunoscutului actor Radu Iacoban, ci „très faternellement” subsemnatului. I-am răspuns imediat domnișoarei din Coasta de Fildeș că accept să găzduiesc orice sumă și că, în semn de recunoștință, voi boteza viitorul meu iaht „Denise” și voi schimba numele cățelușei maidaneze adoptate din „Tanța” în „Kinda”.

Mai rămâne să rezolv câteva mărunțișuri – de trimis 550 $ pentru demararea operațiunilor bancare și 600 $ necesari transferului propriu-zis. Chiar azi (luni) îi expediez. Ca să preîntâmpin tracasările și cerșetoreala, mi-am schimbat telefonul. Noul număr nu-l dau decât rubedeniilor din Comănești - Suceava. La urma urmei, ei mă vor moșteni. N-a fost dat bunicului nostru Haralambie să facă avere în Canada, iaca, fac eu, în România. De remarcat că propunerea domnișoarei din Coasta de Fildeș se conjugă fericit cu predicțiile zodiacale (după trecerea lui Saturn din Balanță în Scorpion și după reașezarea planetelor Uranus și Pluto într-o configurație ce favorizează mari împliniri financiare pentru cei din zodia peștilor, fericita finalizare va avea loc în iunie; cât mai este până-n iunie?). Drept pentru care, cel târziu în august voi trimite vederi din Tahiti domnilor Radu și Sorin Iacoban.

Je t`aime, Denise!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iată-mă-s milionar!.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Iată-mă-s milionar!4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei