Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Un rănit grav şi pagube mari

Explozie foarte puternică, de la acumulări de gaze, într-un bloc din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O explozie foarte puternică, din cauza unei acumulări de gaze, a avut loc ieri într-o garsonieră dintr-un  bloc din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, în urma deflagraţiei un bărbat în vârstă de 58 de ani ajungând la spital cu arsuri grave şi fiind înregistrate pagube materiale la opt locuinţe de pe acelaşi palier. Explozia a fost atât de puternică, încât bucăţi din balconul garsonierei direct afectate au avariat o maşină aflată în stradă, la aproximativ zece metri distanţă.

 

Explozia s-ar fi produs când proprietarul a vrut să aprindă o ţigară

Explozia s-a produs în jurul orei 12.15, la blocul de garsoniere 137, la scara A, pe strada Prieteniei, numărul 43 (în zona Paris Exim), în garsoniera numărul 6, proprietatea lui Florin Sandiuc, în vârstă de 58 de ani. La momentul exploziei bărbatul se afla singur în locuinţă.

Primii pompieri care au ajuns la faţa locului, alături de echipaje medicale de la SMURD, l-au găsit pe bărbat în camera garsonierei, foarte agitat şi cu arsuri la nivelul feţei. Acesta le-a spus medicilor că explozia s-a produs în momentul în care a vrut să aprindă o ţigară.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost urcat într-o ambulanţă şi transporat de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Uşi sărite, geamuri sparte: opt garsoniere afectate

Constantin Alexoaie, unul din locatarii blocului, a relatat: „S-a auzit deodată o bufnitură, a căzut tot, uşi, geamuri... Numai de la gaz putea fi aşa o bufnitură”

Explozia a lăsat dezastru în jur. Uşi sărite, geamuri sparte, zidărie degradată. În total, au suferit distrugeri opt garsoniere de pe la parterul blocului, pe palierul unde a avut loc explozia.

Afară, un VW Golf a fost avariat de bucăţi din geamul termopan al balconului bărbatului de 58 de ani. Practic, explozia a spulberat în totalitate balconul şi bucătăria garsonierei.

 

“Simt că am trecut pe lângă moarte”

Nicolae Lucaciuc, un bărbat care avea şi el maşina parcată în zonă, a declarat că la ieşirea dintr-un magazin din apropiere a auzit o bubuitură foarte puternică. Când s-a apropiat a văzut maşina avariată, iar pe a lui, aflată în apropiere, a mutat-o imediat.

„Dacă era cineva în maşină sau pe drum cred că era mort”, a spus bărbatul.  

Spaima cea mai mare au tras-o vecinii de la parter.

„S-a auzit o bubuitură foarte mare, vă daţi seama ce spaimă am avut. Simt că am trecut pe lângă moarte”, a declarat Viluţa Onofrei.

 

Arsuri de gradul II şi III pe 35% din corp. Cele mai grave arsuri, în zona feţei

Proprietarul garsonierei a supravieţuit, însă leziunile pot duce oricând la complicaţii.  

Medicul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, a declarat:

„Pacientul în vârstă de 58 de ani a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor agitat, prezentând arsuri de gradul II şi III la nivelul feţei, toracelui, membrelor inferioare şi membrelor superioare, pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului. Leziunile principale sunt la nivelul feţei”. El explicat că pericolul este legat de faptul că arsurile cele mai grave sunt la nivelul căilor respiratorii şi oricând pot duce la complicaţii.

Iniţial, medicii de la Suceava au vrut să-l transfere pe pacient la Spitalul de Arşi de la Bucureşti şi apoi la Iaşi. Până la urmă s-a decis ca pacientul să rămână deocamdată la Spitalul Judeţean Suceava. El a fost internat în secţia de Terapie Intensivă şi, în funcţie de evoluţia stării de sănătate, se va stabili dacă va mai fi sau nu transferat la un alt spital.

 

Acumulare de gaze urmată de explozie

„A fost practic o acumulare de gaz urmată de explozie”, a declarat la faţa locului colonelul Ioan Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

La faţa locului au intervenit şi poliţişti, care au demarat şi ei o anchetă, dar şi jandarmi, care au delimitat zona şi au ţinut departe oamenii adunaţi. După ce pompierii şi-au finalizat ancheta preliminară, specialiştii de la E. ON Gaz au rămas în zonă pentru a-şi face propriile verificări.

Acumularea de gaz s-a produs în bucătărie, de la aragaz, în condiţii ce urmau să fie stabilite. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozie foarte puternică, de la acumulări de gaze, într-un bloc din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 5095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Explozie foarte puternică, de la acumulări de gaze, într-un bloc din Burdujeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei