Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza datoriilor

ACET, în pericol de a nu mai putea furniza apă rece 24 de ore din 24

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Apa potabilă ar putea ajunge la robinetele sucevenilor doar între anumite ore, ca urmare a restricţiilor impuse de furnizori societăţii care asigură acest serviciu – ACET.

Directorul societăţii furnizoare de servicii de apă rece şi canalizare, Ştefan Groza, prezent ieri la şedinţa lunară cu conducerea asociaţiilor de proprietari, a lansat un avertisment public asupra pericolului ca ACET să nu mai poată furniza apa rece 24 de ore din 24.

„Februarie este prima lună în care ACET nu a reuşit să se achite de toate datoriile pe care le avem şi noi, la rândul nostru, către cei mai mari furnizori – E.ON, Apele Române, furnizorii de materiale pentru tratarea apei şi asigurarea mentenanţei şi întreţinerii sistemului. Pur şi simplu ne-am blocat la finele lunii februarie – avem restanţe de 30 de miliarde de lei vechi şi dacă nu vom încasa aceşti bani în perioada următoare, începe tăvălugul. Cresc datoriile, se calculează penalizări, etc. E.ON-ul nu are mamă, nu are tată, s-ar putea să fim în imposibilitatea de a furniza apă 24 de ore din 24. Asta este pericolul cel mai mare şi nu vrem să ajungem acolo”, a declarat Ştefan Groza.

Pe lângă restanţele pe care le are de recuperat de la populaţie, ACET este împovărată şi de datoria imensă, de aproape zece milioane de lei, pe care o are de recuperat de la Termica pentru apa utilizată la furnizarea căldurii şi apei calde.

 

Plata eşalonată a datoriilor, ignorată de unele asociaţii de proprietari

Conducerea ACET s-a arătat nemulţumită de faptul că nici măsurile luate pentru recuperarea restanţelor nu au dus la o creştere simţitoare a încasărilor de la populaţie.

„Pentru cele 16 scări de bloc debranşate de către ACET au fost încheiate 11 grafice de eşalonare cu asociaţiile de proprietari. Din cele şase asociaţii care au ajuns deja la primul termen de achitare a unei plăţi eşalonate, doar Asociaţia 35 şi-a respectat obligaţiile, restul, adică Asociaţiile 32, 33, 38, 41, 47, nu”, a precizat directorul ACET

Ştefan Groza s-a arătat nemulţumit de faptul că asociaţiile care nu au respectat înţelegerea încheiată s-au folosit de această formă de amânare a plăţii datoriei doar pentru a debloca pe moment furnizarea apei reci la scările debranşate.

„Amânăm boala doar. Trebuie făcute eforturi pentru ca aceste asociaţii, unde sunt şi datoriile cele mai mari, să achite sumele pe care şi le-au asumat, în baza calculelor făcute de cei care le administrează. Acum ce să facem, să mergem din nou să le debranşăm?”, a adăugatŞtefan Groza, care nu exclude luarea unor măsuri contra celor rău-platnici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ACET, în pericol de a nu mai putea furniza apă rece 24 de ore din 24.
 Vizualizări articol: 2896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
ACET, în pericol de a nu mai putea furniza apă rece 24 de ore din 244.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
( 6 mar 2013, 14:07:40
LUMEA S-A MAI DESTEPTAT,IN CAZUL UNOR NOI CONTRACTE,CLAUZELE VOR FI EGALESI CA NR SI LA CAP.OBLIGATII-LUCRU NEDORIT DE ASOCIATII-PRIMARII-ACET.
IN BAZA ART 10/LG 230,SEFII DE ASOCIATII PLATESC INTRETINEREA SI UTILITATILE????
LEGEA NU PREVEDE SCUTIRI PTR ACESTIA SI RUDELE SI PRIETENII LOR,IAR CENZORII CU CE GARANTEAZA FUNCTIA DIN ASOCIATIE???
LA,,SERBARILE ZAPEZII'' DE LA DORNA,UN GRUP DE TINERI DISCUTAU,DESPRE PROBLEMELE ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI.LA UN MOMENT DAT UNUL SPUNE:
,,LA NOI IN GUBERNA,DUMINICA,CAND UN SEF DE ASOC.INTRA IN BISERICA PANA SI PREOTUL ANUNTA MAI VOALAT-IUUUUBITI CREDINCIOOOOSI,ATENTIEEEEE,LA BUZUNAAAAREEEE-PROBABIL UNII SEFI MAI MERG LA SPOVADA[AU INCEPUT SA COLABOREZE SI CU PARTEA ADVERSA]DAR NU AU SPECIFICAT CUM OPEREAZA OMU' LA BUZUNARE,DE AICI SI UN PIC DE EROARE DIN PARTEA PARINTELUI''.
DOAR UN PIC!
2.   COMPLETARE trimis de
( 6 mar 2013, 14:10:47
DACA TOT AU INCEPUT SA APARA PADUCHII,TREBUIE SA LE OFERI CONDITII DE INMULTIRE SI DE TRAI.PROBABIL NISTE NOSTALGICI,SE SIMT IN ,,ELEMENTUL'' LOR!!!
3.   Contracte individuale trimis de
( 6 mar 2013, 14:39:22
E necesar ca toate firmele care asigura utilitatile sa incheie contracte individuale cu fiecare cetatean.Si Termica,Acet,Eon-gaz,Eon -electrica.La apa de exemplu avem apometre.Pe baza lor se va deconta apa rece .Tragedia este ca platim si pierderile pe retea.Tot timpul platesc in plus 3-4 mc de apa rece fata de indicatia apometrului.la fel se intampla si la apa calda.In momentul cand ai contract individual se va plati exact cat iti arata apometrul.Administratorul nu va mai incarca consumul asa cum vrea el (depinde cum stie tabla impartirii).Atunci Acet va fi interesat sa faca revizie la instalatii pentru a nu avea pierderi.La fel la toate utilitatile.N-ar mai fi nevoie nici de asociatii de locatari.
3.1  RE: Contracte individuale trimis de
( 6 mar 2013, 23:21:11
Asa-i ar trebuie sa vina plata asociatiei pe factura , sau mai nou online cine doreste , pe factura se poate lista toti locatari .pentru a vedea impartirea care sa facut a consumului la comun , fiecare locatar sa aiba un nr. de contract cu care sa poata plati la banca sau online factura ...etc. idei sunt dar ...cine sa le aplice
4.   Vesti excelente trimis de
( 7 mar 2013, 07:45:35
Pentru toti forumistii care am scris de contracte individuale.Primarul Lungu a cerut Acet si Termica sa faca contracte individuale de prestari servicii.Lungu le-a cerut imperativ directorilor celor doua unitati acest lucru in cadrul sedintei lunare cu presedintii de asociatie.Felicitari,in felul acesta se vor desfiinta si asociatiile de locatari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei