Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA a retras de la vânzare 90 la sută din macroul infestat cu parazit, în mai multe judeţe

Miercuri, 6 Martie 2013 (18:27:48)

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras 90 la sută din cantitatea de pe piaţă de macrou congelat din Insulele Feroe, după ce a descoperit că produsul conţinea un parazit intestinal, care nu prezintă însă pericol pentru sănătate.

În 27 februarie, ANSVSA a primit o notificare din partea DSVSA Maramureş privind infestarea cu paraziţi a produsului macrou întreg congelat, cu origine Insule Feroe, via Olanda, potrivit unui comunicat al autorităţii.

În urma recoltării de probe de către inspectorii din cadrul DSVSA Maramureş şi a efectuării examenului parazitologic, au fost depistate larvele nematodului Anisakis pe viscerele abdominale. Acesta fiind un parazit intestinal, peştele eviscerat nu prezintă pericol pentru sănătatea publică, arată reprezentanţii ANSVSA.

Operatorul alimentar a iniţiat procedura de retragere a produsului neconform sub monitorizarea inspectorilor din cadrul direcţiilor sanitare veterinare judeţene implicate în desfăşurarea anchetei, ANSVSA neprecizând care sunt judeţele în care a fost distribuit produsul.

Până în acest moment, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au retras de la comercializare o cantitate de 80.432 de kilograme, acţiunea fiind în derulare. Reprezentanţii ANSVSA au precizat, pentru MEDIAFAX, că au retras de pe piaţă 90 la sută din acest produs.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Ioan Dumbravă, a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că o alertă alimentară a fost instituită de ANSVSA după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din Insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti, iar ANSVSA a instituit o alertă alimentară în mai multe judeţe din vestul, centrul şi sudul ţării.

"O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului. Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infectaţi", a spus Dumbravă.

El a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului de peşte din acest lot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA a retras de la vânzare 90 la sută din macroul infestat cu parazit, în mai multe judeţe.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA a retras de la vânzare 90 la sută din macroul infestat cu parazit, în mai multe judeţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei