Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IM: Peste 270 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada 25 februarie - 1 martie

 

Peste 270 de persoane care munceau la negru au fost depistate de inspectorii de muncă în perioada 25 februarie - 1 martie, valoarea amenzilor aplicate pentru aceste nereguli fiind de 1.626.000 lei, informează Inspecţia Muncii (IM).

În urma acţiunilor de control din perioada 25 februarie - 1 martie, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 3.015.100 de lei pentru muncă la negru şi nerespectarea prevederilor din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

"Au fost depistate 287 persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.653 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.147.600 de lei. Pentru munca la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.626.000 de lei", se arată într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, au fost înaintate 11 propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea.

De asemenea, 72 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.824 de controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 867.500 de lei. La 14 angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă, pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar la un angajator din judeţul Neamţ s-a dispus sistarea activităţii.

Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 18 evenimente, care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, ar putea fi încadrate ca fiind accidente de muncă.

Inspectorii de muncă au dispus în total 5.547 de măsuri în domeniul relaţiilor de muncă şi 2.605 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IM: Peste 270 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada 25 februarie - 1 martie.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IM: Peste 270 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada 25 februarie - 1 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei