Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Aproape jumătate dintre elevii suceveni au luat note sub 5 la simularea bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 18-22 februarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a organizat, pentru elevii din clasele a XII-a, o primă simulare a examenului de bacalaureat, scopul acestui demers fiind de a monitoriza stadiul de pregătire a elevilor în vederea stabilirii unor măsurilor de remediere, acolo unde acestea se impun.

Promovabilitatea înregistrată la nivelul judeţului la prima serie de simulări a examenului de bacalaureat este de 56,06%. Cele mai mari note s-au înregistrat la disciplinele: Limba şi literatura română, Istorie, Chimie organică, Sociologie şi Filosofie, în vreme ce rezultate nemulţumitoare au fost bifate la materiile: Matematică, Fizică, Biologie vegetală şi animală.

Prof. Gheorghe Lazăr, inspector general în cadrul IŞJ Suceava, a declarat că „rezultatele sunt cele pe care noi le-am aşteptat. Următorul pas va fi analizarea acestor rezultate cu directorii liceelor din judeţ, depistarea şi remedierea anumitor disfuncţionalităţi. Credem că fiecare elev şi-a conştientizat nivelul de cunoştinţe, iar rezultatul acestei simulări este un punct de plecare în finalizarea pregătirii pentru examenul de bacalaureat. Probabil simularea din luna mai ne va putea furniza o apreciere şi mai clară a pregătirii elevilor”.

Acesta a mai declarat că subiectele propuse au fost în conformitate cu cele transmise de Ministerul Educaţiei Naţionale. Camerele de supraveghere video au funcţionat în toate sălile de examen şi, chiar dacă profesorii supraveghetori au fost cadre didactice din interiorul şcolilor, reprezentanţii IŞJ au dat asigurări că exigenţa a fost maximă.

„Sunt trei factori care trebuie să se implice în pregătirea pentru examenul de bacalaureat, respectiv şcoala, părinţii şi mai ales elevii. Toţi trebuie să conştientizeze importanţa acestui examen şi să ia măsuri în consecinţă. Cu toate acestea, trebuie să remarc seriozitatea cu care elevii au tratat aceste testări”, a mai completat Gheorghe Lazăr.

 

Rezultate mediocre la liceele tehnologice şi cele particulare

Cei peste 6.600 de elevi ai claselor a XII-a care au participat la simularea probelor de bacalaureat au primit 11.404 note între 1 şi 4,99, iar de partea cealaltă, s-au obţinut 39 de note de 10, cele mai multe note maxime fiind bifate la disciplinele Istorie, Chimie şi Biologie (anatomie umană şi genetică).

Cu rezultatele cel mai bune la disciplina Limba şi literatura română s-au remarcat următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul „Ştefan cel Mare”, Colegiul „Petru Rareş” şi Şcoala Creştină Filadelfia. La această disciplină, liceele menţionate au înregistrat o promovabilitate între 87,5 şi 98% .

Pentru disciplina Matematică, promovabilitate de circa 90% s-a înregistrat la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare”, Şcoala Creştină Filadelfia şi Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

La istorie, Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava au înregistrat cele mai bune rezultate.

„Din păcate, la polul opus, cu rezultate slabe, regăsim liceele tehnologice şi liceele particulare”, a declarat prof. Gabriela Scutaru, inspector adjunct în cadrul IŞJ.

 

Prezenţă de 98% la simulările din februarie

Aproximativ 98% din elevii claselor a XII-a au participat la simularea examenului de bacalaureat din februarie. La prima probă, din cei 6.658 de şcolari înscrişi au fost prezenţi 6.601, la Matematică au susţinut proba 6.528 de elevi, iar la cea de-a treia probă au fost prezenţi 5.677 de şcolari.

Ca element de noutate, notele obţinute de elevi la aceste evaluări vor fi trecute în catalog. În perioada 13-17 mai se va desfăşura a doua etapă a simulărilor pentru examenul de bacalaureat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre elevii suceveni au luat note sub 5 la simularea bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Aproape jumătate dintre elevii suceveni au luat note sub 5 la simularea bacalaureatului4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei