Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: După modificarea Statutului aleşilor potrivit CC, anunţ hotelurile cu nu reluăm contractele

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că, după ce Statutul deputaţilor şi senatorilor va fi modificat conform deciziei Curţii Constituţionale, va informa hotelurile care au asigurat cazarea parlamentarilor că nu le vor mai fi înnoite contractele.

"Săptămâna viitoare sper să avem noul Statut al parlamentarilor modificat aşa cum a cerut Curtea Constituţională, după care putem informa hotelurile că nu mai înnoim contractele cu ele", a spus Zgonea.

El a adăugat că majoritatea parlamentarilor au părăsit hotelurile.

"Majoritatea colegilor noştri parlamentari au părăsit hotelurile, am înţeles că anumite hoteluri au găsit deja o negociere cu liderii grupurilor politice parlamentare. În momentul în care am decizia de la Curtea Constituţională, vom face un plen reunit, vom face modificările competente şi recomandarea din cadrul deciziei CC, vom retrimite spre publicare şi în acel moment lucrurile sunt închise", a adăugat Zgonea.

El a mai spus că vor fi modificate doar cele două articole declarate neconstituţionale din Statut.

"După ce primim decizia CC şi votăm în plenul Camerei, putem să facem o scrisoare către toate hotelurile. Eu i-am anunţat deja pe colegii mei parlamentari să-şi găsescă, mulţi dintre ei şi-au găsit gazdă. Din păcate, Parlamentul României nu este în măsură în acest moment să le asigure acea sumă pe care am stabilit-o. Eu şi Senatul avem documentele pregătite pentru a fi votate în plenul Camerelor astfel încât totul să devină legal. Săptămâna viitoare sper să avem noul Statut după care putem informa companiile hoteliere că nu mai înnoim contractele potrivit noului Statut. Sunt clauze speciale în contractele de acest gen care se pot regla", a mai spus Zgonea.

Curtea Constituţională (CC) a admis, la finele lunii februarie, sesizarea PDL şi PPDD de neconstituţionalitate a modificărilor aduse Statutului parlamentarilor referitoare la majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, în 13 februarie, cu 298 de voturi "pentru", 101 voturi "împotrivă" şi 36 de abţineri, Raportul privind cererea transmisă de preşedintele Traian Băsescu de reexaminare a Statutului parlamentarilor, în ultima formă a acestuia, stabilită de Comisia de statut.

Comisia parlamentară pentru statutul senatorilor şi deputaţilor a operat modificările propuse la raportul iniţial asupra Statutului parlamentarilor, fiind majorat termenul în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate, de la 15 la 45 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: După modificarea Statutului aleşilor potrivit CC, anunţ hotelurile cu nu reluăm contractele.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: După modificarea Statutului aleşilor potrivit CC, anunţ hotelurile cu nu reluăm contractele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei