Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Robert de Niro va juca în filmul dedicat clanului Corduneanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Este celebru în lume fostul primar Rudy Giuliani pentru că a distrus mafia – aparent invincibilă - din metropola New York. Vrednic om. A reuşit să o învingă, pentru că, în principal, a vrut să o învingă. Dacă adăugăm experienţa lui anterioară din ministerul de justiţie – a fost numărul trei pe timpul administraţiei Reagan – dacă punem pe răboj şi inteligenţa sa, nu-i de mirare că din mafioţii din New York n-au mai rămas decât filmele de la Hollywood, unde sunt în continuare prezentaţi cu un romantism total nepotrivit.

Avem şi noi mafiile noastre pe aici, desigur nu atât de spălate ca alea din Italia şi din Statele Unite ale Americii. Din acest motiv, cel puţin deocamdată, nu se fac filme artistice inspirate din viaţa lor, deşi le-ar conveni celor din clanul Corduneanu să fie interpretaţi de Robert De Niro şi Joe Pesci.

Se pune întrebarea firească de ce autorităţile din România nu reuşesc să distrugă bandele astea ţigăneşti, care aduc atâtea deservicii de imagine ţării noastre, ştiut fiind că ele nu-şi limitează infracţionalitatea la teritoriul românesc. N-ar fi chiar atât de greu, dacă s-ar conjuga nişte eforturi. Cu aportul serviciilor secrete, ar fi cooptaţi şi strânşi de coiţe avocaţii acestor clanuri, apoi ar fi convinşi să conlucreze şi câţiva membri ai mafiilor. Vă spun eu: în maximum jumătate de an, n-ar mai rămâne nici penele din mafiile ţigăneşti.

Adevărul e că mafiile rromâneşti (cu doi de „r”) nu-s stârpite fiindcă nu există interesul de a fi stârpite. Ele stau foarte bine la locul lor şi-s privite ca nişte unităţi economice scutite de impozite. Distribuţie de prostituţie, carduri clonate, recuperări de bani, răpiri de persoane, trafic de arme şi de ţigări, iar în final crime, că nu s-a pomenit mafie fără crime. Toate se derulează într-un salut respectuos faţă de impotenţa legii.

De ce? Fiindcă o bună parte din banii produşi pe aceste căi se reîntorc în mediile de sus. În mediile acelora care ştiu să închidă ochii.   

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robert de Niro va juca în filmul dedicat clanului Corduneanu.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Robert de Niro va juca în filmul dedicat clanului Corduneanu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
( 6 mar 2013, 11:10:04
domnule narcis sireteanu , ai perfecta dreptate !!!
2.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2013, 17:00:59
CE INTERES AU ACESTI MAFIOTI (ORGANELE DE DREPT) SA DISTRUGA ALTI MAFIOTI?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei