Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa, autorităţilor locale: Să faceţi toate demersurile ca listele electorale să reflecte realitatea

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a solicitat, joi, autorităţilor locale şi judeţene din Harghita să se implice în pregătirea alegerilor parlamentare şi să facă toate demersurile ca listele electorale să reflecte realitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Duşa s-a aflat, joi, la Miercurea Ciuc, pentru a participa la învestirea prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

"V-aş ruga pe cei de la Prefectură, de la CJ, din administraţia locală, să luaţi toate măsurile în vederea desfăşurării, conform legii, a alegerilor parlamentare. Aveţi, conform legii 35 (n.r. - Legea 35/2008, pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului), un termen de actualizare a listelor electorale. De data aceasta, domnule prefect şi domnilor primari, chiar vă rog să vă implicaţi foarte serios ca tot ceea ce este legat şi instituţional legat de listele electorale să se şi realizeze. Să nu semnăm listele aşa cum le primim de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei", a spus Mircea Duşa.

Ministrul a declarat că deja lucrează la un proiect de lege privind regimul listelor electorale în România, întrucât, în opinia sa, "nu este posibil ca la patru feluri de scrutinuri să avem patru feluri de liste electorale".

Mircea Duşa a atenţionat că lista electorală este o instituţie bine definită şi că "trebuie să existe un singur fel de liste electorale, indiferent de scrutinul care se organizează".

"De aceea, în momentul de faţă, pe legislaţia actuală, v-aş ruga să faceţi toate demersurile ca listele electorale să reflecte realitatea. Şi îi rog şi pe domnii de la Evidenţa Informatizată care sunt la CJ, dar şi pe cei care administrează baza de date şi care sunt pe partea de Interne a ministerului, să faceţi aceste operaţiuni din timp şi acele documente care sunt bine statuate de ordonanţa 97 care reglementează domiciliul şi evidenţa informatizată să se şi reflecte în realitate. Nu este cazul să mai ajungem la discuţii care există de două luni pe listele electorale. Lista electorală în acest scrutin parlamentar este bine reglementată şi v-aş ruga să vă ocupaţi să nu fie o activitate conexă", a spus Duşa.

El le-a amintit primarilor că, potrivit legii administraţiei publice locale, ei sunt şi reprezentanţi ai statului în teritoriu şi i-a rugat să ţină seamă de acest aspect şi în activitatea de stare civilă şi de realizare a listelor electorale, care trebuie să fie întocmite conform realităţii actuale.

Fostul consilier al social-democratului Mircea Duşa, juristul Jean-Adrian Andrei a fost învestit, joi, în funcţia de prefect al judeţului Harghita. El va exercita funcţia temporar, prin detaşare în condiţiile legii, înlocuindu-o pe Augusta-Cristina Urzică, cea care a asigurat, până în prezent, interimatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa, autorităţilor locale: Să faceţi toate demersurile ca listele electorale să reflecte realitatea.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa, autorităţilor locale: Să faceţi toate demersurile ca listele electorale să reflecte realitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei