Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCR: Mama, Isărescu, Ţiriac şi Bill Gates sunt modele în materie financiară pentru tinerii români

O treime dintre tinerii români îşi construiesc comportamentul financiar urmând exemplul familial, în principal al mamei, iar dintre persoanele publice cele mai apreciate modele în materie sunt Mugur Isărescu, Ion Ţiriac sau Bill Gates, potrivit unui sondaj realizat de BCR.

"Atât liceenii, cât şi studenţii consideră că un comportament financiar demn de urmat este cel care echilibrează cheltuielile cu veniturile, reuşind să economisească şi să investească eficient în acelaşi timp. 36 % dintre respondenţi au un model financiar printre membrii familiei, mama fiind persoana cea mai de încredere. Dintre persoanele publice, cea mai mare pondere au avut Bill Gates, Mugur Isărescu şi Ion Ţiriac. Alte modele întâlnite în rândul tinerilor care se regăsesc în sondajul realizat de BCR sunt Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg", se arată într-un comunicat BCR remis MEDIAFAX, care prezintă rezultatele unui sondaj realizat în rândul a 700 de adolescenţi.

Sondajul a fost efectuat de către participanţii la două programe de internship plătit organizate de BCR (Summer Job pentru liceeni şi Learn @BCR pentru studenţi) care au realizat studii ad-hoc pe teme de comportament financiar şi formare profesională printre tinerii de vârsta lor, adunând răspunsuri de la aproximativ 500 de liceeni şi 200 de studenţi.

Tinerii români sunt destul de pesimişti atunci când vine vorba de posibilităţile de câştig, aproape jumătate dintre ei anticipând că primul salariu se va plasa sub 1.000 de lei.

Mai puţin de unu din cinci tineri speră că pe primul fluturaş de salariu va figura o sumă mai mare 2.000 lei, iar sub unu din trei se aşteaptă să câştige la primul loc de muncă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Aproape trei sferturi dintre tineri au mai declarat ca ţin evidenta banilor şi au un buget de venituri şi cheltuieli. Motivele principale invocate sunt necesitatea gestionării eficiente, controlul mai bun şi dificultatea în a obţine banii. În jur de 65% dintre respondenţi au declarat ca economisesc bani pentru acoperirea cheltuielilor mai mari legate de facultate sau excursii.

Conform studiului, liceenii cheltuiesc banii în principal pe haine, ieşiri în oraş, mâncare şi cărţi.

În ceea ce priveşte pregătirea profesională, 62% dintre respondenţi consideră că pregătirea practică este cea mai eficientă modalitate de învăţare. Doar 16% acordă un rol important în dezvoltarea lor personală şi profesională îndrumării primite din partea mentorilor, iar 22% pun un accent mai mare pe pregătirea teoretică, oferită de şcoală.

Aproape 80% dintre tinerii participanţi la sondaj susţin că şi-au făcut un plan de carieră, domeniile de interes cu cea mai mare pondere fiind cel financiar-bancar, IT şi marketing.

"Întrebaţi despre valorilor lor, tinerii români spun ca îi definesc în principal libertatea, înclinaţia spre distracţie şi creativitatea. La polul opus se află valorile percepute ca fiind specifice tinerilor români de acum 20 ani: responsabilitate, comportament civilizat şi spirit de echipă", se mai spune în comunicatul BCR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCR: Mama, Isărescu, Ţiriac şi Bill Gates sunt modele în materie financiară pentru tinerii români.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCR: Mama, Isărescu, Ţiriac şi Bill Gates sunt modele în materie financiară pentru tinerii români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei