Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Săptămânal un copil este victimă a incendiilor din neglijenţa părinţilor

Peste 1.260 de persoane au fost victime ale incendiilor în ultimii doi ani, dintre care 152 au fost copii, săptămânal un micuţ fiind victimă a focului din cauza neglijenţei părinţilor, afirmaţiile au fost făcute cu ocazia lansării unei campanii IGSU şi E.ON.

Majoritatea incidentelor au fost provocate de improvizaţii ori de utilizarea defectuoasă a mijloacelor de încălzire şi a instalaţiilor electrice. În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON au încheiat un protocol de colaborare pentru derularea, în comun, a unor campanii de informare, prevenire şi conştiientizare în special al părinţilor asupra pericolelor în care sunt expuşi copii atunci când sunt lăsaţi singuri în casă.

Protocolul semnat joi are ca obiectiv reducerea numărului incidentelor şi implicit a victimelor, campania urmând să se deruleze prin şcoli, timp de jumătate de an.

Statisticile IGSU arată că anual sute de persoane şi-au pierdut viaţa în incendii, intoxicaţii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor.

Din cele aproximativ 40 de mii de incendii produse în România, în perioada 1 ianuarie 2010 - 31 iulie 2012, 56 la sută au avut loc în locuinţe şi gospodării, iar, din cele 1.263 de victime, 152 au fost copii.

Directorul general E.ON România, Frank Hajdinjak, a spus că este prima campanie de acest fel, dar că îşi doreşte ca aceasta să continue mai mult timp.

"Asemenea situaţii extraordinare şi nefericite nu pot să nu atragă atenţia asupra importanţei de a respecta cu stricteţe normele de siguranţă, consecinţele pot fi extrem de severe şi pot distruge viaţa noastră şi a familiilor noastre. Acest parteneriat cu IGSU reprezintă un pas major pentru compania noastră în cadrul eforturilor depuse constant în ultimii ani pentru prevenirea şi reducerea numărului evenimentelor tragice", a spus directorul general.

Cauzele incendiilor sunt multiple, pornind de la manevrarea necorespunzătoare a aparatelor casnice, a celor care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea unor coşuri de fum fără protecţie, neetanşate sau obturate şi care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheaţi în apropierea unei surse de foc deschis şi a echipamentelor electrice.

"În zona de activitate a E.ON gaz distribuţie numai în 2011 au decedat 23 de persoane din cauza asfixiei cu monoxid de carbon, iar alte 52 au fost la un pas de a-şi pierde viaţa din cauza intoxicaţiei. Totodată, în 2011, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar 12 au suferit arsuri grave în urma unor explozii sau incendii cauzate, în mare parte, de manevrarea greşită a aparatelor sau de improvizaţiile efectuate la instalaţiile interioare de alimentare cu gaz natural", a mai spus directorul general E.ON.

La rândul său, inspectorul general al IGSU, Marcel Sorin Lucaciu, a spus că din păcate în România nu există o cultură a securităţii.

"Există riscuri curente şi riscuri particulare, incendiul este un risc curent. Peste 200 de persoane decedează din cauza incendiilor produse prin neglijenţă şi chiar dacă această campanie se adresează părinţilor eu lansez un apel către copii să ceară familiei să nu fie lăsaţi singuri în casă", a spus Lucaciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămânal un copil este victimă a incendiilor din neglijenţa părinţilor.
 Vizualizări articol: 375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămânal un copil este victimă a incendiilor din neglijenţa părinţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei