Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu că i-a dat soţiei contracte şi extind urmărirea penală a lui

Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Într-un răspuns la o solicitare adresată de MEDIAFAX, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) anunţă că, în urmă cu două zile, au extins cercetările în ceea ce-l priveşte pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, care ar fi fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) procurorilor pentru un posibil conflict de interese.

Inspectorii ANI au sesizat PICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe-atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Procurorii afirmă, în răspunsul la întrebările MEDIAFAX, că după audierea lui Diaconu au obţinut "mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existenţei infracţiunii pentru care s-a început urmărirea penală, dar şi a existenţei altor infracţiuni de conflict de interese".

"Astfel, în calitatea sa de director al unui teatru din Bucureşti, a facilitat încheierea unor contracte (de drepturi intelectuale, de drepturi de autor - scenografie, de drepturi conexe) între instituţia pe care o conducea şi regizorul Diana Maria Diaconu (actriţa şi regizorul Diana Lupescu, n.r.), soţia sa", afirmă procurorii în documentul citat.

Procurorii mai anunţă că Diaconu a fost citat din nou pentru a fi audiat, joi, 31 mai, însă, după prânz, aceştia au fost anunţaţi că ministrul Culturii nu se poate prezenta "din motive obiective" şi doreşte ca audierea să fie programată în 11 iunie. În aceste condiţii, procurorii l-au anunţat prin agent procedural pe ministrul Culturii despre extinderea cercetărilor în cazul său pentru noile presupuse fapte de conflict de interese.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că după şedinţa privind Strategia Naţională Anticorupţie va pleca la Parchetul instanţei supreme, unde a fost convocat în legătură cu dosarul de conflict de interese deschis de procurori la sesizarea ANI.

Diaconu a precizat că nu a avut timp să se prezinte până la acest moment, însă, datorită faptului că sediul Parchetului "este foarte aproape" de cel al Ministerului Justiţiei, se va prezenta pentru a discuta cu procurorii.

Premierul Victor Ponta a declarat că i-a cerut ministrului Culturii, Mircea Diaconu, să meargă "imediat" la Parchet pentru dosarul privind conflictul de intrese, deschis în urma sesizării ANI, arătând că este normal ca acesta să se prezinte în faţa anchetatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu că i-a dat soţiei contracte şi extind urmărirea penală a lui.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Procurorii îl acuză pe Mircea Diaconu că i-a dat soţiei contracte şi extind urmărirea penală a lui1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei