Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a promulgat modificarea Legii notarilor publici

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale, pe care o semnalase în martie ca prioritate legislativă în domeniul juridic, printr-o scrisoare transmisă preşedinţilor Camerelor Parlamentului.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 31 mai a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr.36/1995", a informat Administraţia Prezidenţială.

Senatul adoptase, pe 10 aprilie, cu amendamente, modificarea Legii notarilor publici, care prevede că, începând din 2014, examenul pentru dobândirea calităţii de notar public stagiar se va desfăşura exclusiv prin intermediul Institutului Notarial Român.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege propus de Guvern prevede o reglementare mai riguroasă a competenţei materiale şi teritoriale, sistematizarea legislaţiei în domeniu, prin delimitarea mai clară a actelor ce pot fi îndeplinite de notarul public.

Proiectul prevede, printre altele, eliminarea condiţiei cetăţeniei române pentru accesul în profesie, atribuit, potrivit propunerii de reglementare, persoanelor care au cetăţenie română, cetăţenia unui stat membru al Uniunii Europene, aparţinând Spaţiului Economic European ori sunt cetăţeni ai Confederaţiei Elveţiene.

Preşedintele Traian Băsescu trimisese, la sfârşitul lunii martie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, în care le adresa "rugămintea" adoptării "cât mai urgent posibil" a unui pachet de şase legi privind domeniul juridic, printre acestea numărându-se şi proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995.

Celelalte cinci acte legislative indicate de preşedintele Băsescu erau proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă; proiectul de Lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea; proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil; proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsă); proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Codului penal şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a promulgat modificarea Legii notarilor publici.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Băsescu a promulgat modificarea Legii notarilor publici1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei