Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: 52 de spitale de urgenţă vor fi verificate începând de astăzi

Ministerul Sănătăţii începe, vineri, o anchetă în 52 de spitale de urgenţă judeţene şi din municipiul Bucureşti, pentru a verifica necesarul de medicamente, dar şi situaţia financiară a acestora, a anunţat, joi, ministrul Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătăţii a declarat că acţiunea se desfăşoară în mai multe unităţi sanitare, primele fiind spitalele judeţene de urgenţă şi din municipiul Bucureşti, iar apoi cele din subordinea MS şi cele propuse de către direcţiile de sănătate publică.

"O primă etapă o reprezintă verificarea spitalelor de urgenţă judeţene şi din municipiul Bucureşti, şi este vorba despre 52 de unităţi. Vor urma alte unităţi din subordinea Ministerului Sănătăţii şi unităţii sanitare stabilite şi propuse de către direcţiile de sănătate publică în funcţie de ponderea pe care acestea o au în acordarea de asistenţă medicală de spital", a precizat Vasile Cepoi.

Acţiunea care începe vineri are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente a spitalelor, dar şi evaluarea situaţiei financiare.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că spitalele aveau obligaţia să prezinte transparent modul în care cheltuiesc banul public şi să afişeze pe site-urile proprii bugetele de venituri şi cheltuieli.

"Unele spitale nu raportează transparent situaţia financiară, de aceea controlul are ca scop, printre altele, şi transparentizarea modului de cheltuire a banului public. Maximum 10 la sută dintre spitale au publicat pe site situaţia cheltuielilor, dar şi acelea nu sunt complete", a adăugat ministrul Vasile Cepoi.

În cadrul acţiunii vor fi verificate nivelul creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea pacienţilor, dar şi cu utilităţile, respectarea obligaţiilor unităţilor sanitare legate de asigurarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare asiguraţilor pe perioada internării, întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient conform OMS nr. 1100/2005.

Totodată, echipele de control vor urmări dacă au fost respectate criteriile de internare pentru pacienţii în regim de spitalizare continuă sau de zi, pentru care au fost raportate spre decontare servicii în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, modul de gestionare a programelor de sănătate, numărul pacienţilor ajunşi în spital în urgenţă şi câţi dintre aceştia au fost internaţi.

"Comisiile de control sunt mixte, fiind alcătuite din reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi din cei ai caselor de asigurări de sănătate", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Vasile Cepoi a precizat că verificarea se va desfăşura până în 8 iunie, iar echipele de control trebuie să finalizeze rapoartele în maximum cinci zile lucrătoare de la încheierea acţiunii.

Ministrul a adăugat că în 5 iunie va fi organizată o videoconferinţă cu direcţiile de sănătate şi echipele de control, pentru un raport preliminar.

Totodată, Cepoi a spus că Ministerul Sănătăţii va monitoriza continuu activitatea spitalelor. El a precizat că în cadrul MS funcţionează un compartiment de integritate care are ca scop supravegherea reglementărilor privind transparenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: 52 de spitale de urgenţă vor fi verificate începând de astăzi.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: 52 de spitale de urgenţă vor fi verificate începând de astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei