Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două femei au fost împuşcate pe stradă, la Arad, de un bărbat care apoi s-a sinucis

Un bărbat de 68 de ani a deschis focul pe stradă, sâmbătă, la Pecica (Arad), împuşcându-şi fosta concubină şi pe cumnata acesteia, în urma unui conflict spontan şi pe fondul geloziei.

Sâmbătă, Ladislau Farcaş a împuşcat în stradă două femei, respectiv pe concubina sa şi pe cumnata acesteia, după care s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Potrivit procurorului de caz Corina Corbaciu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, concubina bărbatului, Maria Hudrea, de 48 de ani, şi cumnata acesteia, Otilia Mihaly, de 36 de ani, au coborât dintr-un autoturism Dacia alb în faţa unui magazin de la ieşirea din oraşul arădean Pecica spre Vama Nădlac. Femeile au intrat la cumpărături, iar când au ieşit au fost împuşcate.

"S-a tras cu un revolver şi au fost descărcate toate cele şase gloanţe", a precizat procurorul de caz Corina Corbaciu.

Anchetatorii au stabilit că agresorul a folosit un revolver de provenienţă cehă, marca Zastava, de calibru 9 mm, iar primele două gloanţe au nimerit-o şi au ucis-o pe loc pe concubina bărbatului, unul lovind-o în cap.

Corbaciu a afirmat că următoarele două gloanţe au nimerit-o pe cumnata femeii, care era soţia unuia dintre fraţii primei victime. Un glonţ a ajuns în toracele femeii, iar victima a murit câteva zeci de minute mai târziu, în pofida încercărilor medicilor de a o resuscita.

Un alt glonţ a ajuns în peretele magazinului.

Ulterior, agresorul s-a împuşcat, însă nu a murit pe loc, ci după aproximativ 30 de minute, timp în care medicii SMURD sosiţi au încercat resuscitarea acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Radu, agresorul nu deţinea autorizaţie pentru armă şi avea antecedente penale pentru furturi comise înainte de 1989.

Magazinul nu deţine un sistem de supraveghere video şi nici alte camere nu există în zona unde a avut loc asasinatul.

Şeful Poliţiei Arad, Nicolae Bătrân, afirma că bărbatul locuia şi lucra în Austria şi venea la Arad o dată pe lună.

 

Rudele femeii ucise de concubin spun că ea reclamase Poliţiei că el o bătea şi o ameninţa cu moartea

Rudele femeii ucise, sâmbătă, la Pecica, de fostul său concubin afirmă că bărbatul o bătea frecvent pe femeie şi că o ameninţase cu moartea în repetate rânduri, iar aceasta făcuse plângeri la Poliţie, reclamând comportamentul violent al bărbatului, care a comis crimele chiar de ziua sa.

Bărbatul din Pecica şi-a împuşcat concubina şi pe cumnata acesteia chiar de ziua sa de naştere, apropiaţii afirmând că îşi plănuise inclusiv sinuciderea pentru că şi-a luat rămas bun de la cunoştinţe în ultimele zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Apropiaţi din Pecica ai criminalului spun că în ultimele zile bărbatul îşi luase rămas bun de la cunoştinţe, spunându-le că se văd pentru ultima dată.

Oamenii spun că Ladislau Farcaş plănuise să îşi împuşte concubina de ziua sa de naştere, respectiv sâmbătă, când a împlinit 64 de ani.

"A dat şi de băut în ultimele zile. Acum îmi vine să cred că ne-a cinstit ca pomană de moarte sa. Totul pare plănuit că ieri (sâmbătă - n.r.) a fost ziua sa. Păcat că a căzut victimă şi cealaltă femeie", spune un prieten al asasinului.

Rudele celor două femei ucise afirmă că bărbatul îşi bătea frecvent concubina, Maria Hudrea, şi o ameninţase cu moartea în repetate rânduri, fapt pentru care aceasta îl părăsise în luna februarie, întorcându-se la părinţi.

De atunci, spun rudele Mariei Hudrea, victima era urmărită constant de agresor şi uneori bătută.

"Se temea pentru viaţa ei, în repetate rânduri le-a spus prietenilor că o să fie ucisă. Cinci minute se înţelegeau perfect şi după aia începea scandalul, o bătea. Au fost plângeri la Poliţie, el a primit restricţie să se apropie la mai puţin de 200 de metri de casa ei, dar el aştepta să se îndepărteze ea de casă", declară sora concubinei, Olga Brezan.

Fratelei Mariei Hudrea, Tănase Virgil Hudrea, care este soţul celeilalte femei ucise, Otilia Mihaly, afirmă şi el că asasinul o bătea frecvent pe sora sa.

"Au trăit 25 de ani împreună, dar tot cu scandal. O perioadă stătea cu el, apoi venea bătută acasă la părinţi. Fugea ca şi câinele de lanţ", declară Tănase Virgil Hudrea.

Angajaţii magazinului în faţa căruia s-au petrecut crimele urmate de suicid afirmă că în stradă se jucaseră nişte copii, care cel mai probabil au fost martori şi au fugit speriaţi.

"El le-a urmărit, a venit cu bicicleta la magazin şi a chemat-o afară pe una dintre femei şi au ieşit amândouă, iar la scurt timp am auzit bubuituri, dar am crezut că sunt petarde aruncate de copii", spune o vânzătoare.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările, căutând eventuali martori. Aceştia au făcut o percheziţie în casa lui Ladislau Farcaş, încercând să afle de unde a făcut rost acesta de armă.

Din primele cercetări, anchetatorii cred că mobilul asasinatului este gelozia, bărbatul refuzând să accepte că a fost părăsit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două femei au fost împuşcate pe stradă, la Arad, de un bărbat care apoi s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 12 voturi
Două femei au fost împuşcate pe stradă, la Arad, de un bărbat care apoi s-a sinucis4.5512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei