Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul îi cere ministrului Sănătăţii un raport privind cazurile de îmbolnăviri cu Lyme

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că îi va solicita ministrului Sănătăţii ca în următoarea şedinţă a Guvernului să îi prezinte un raport privind cazurile de îmbolnăviri cu Lyme şi metodele prin care se poate interveni pentru prevenirea acestei afecţiuni.

Întrebat dacă ştie că în străinătate există vaccinuri pentru prevenirea unor îmbolnăviri de tipul Lyme, în condiţiile în care numărul persoanelor diagnosticate cu această boală a crescut în ultima perioadă, premierul Victor Ponta a spus că va cere un raport ministrului Sănătăţii.

"Nu pretind că le ştiu pe toate, dar am fost informat zilele acestea. Prima dată prin intermediul presei am fost sensibilizat despre situaţia actorului Şerban Ionescu. Evident, am aflat că nu este un caz singular, că există oameni care nu sunt foarte cunoscuţi şi ar merita aceeaşi atenţie. Motiv pentru care am discutat cu ministrul Sănătăţii să îmi prezinte un raport tehnic, ce se poate face. Să spun că ştiu eu care sunt vaccinurile şi care sunt metodele prin care putem interveni ar însemna să mă hazardez la nişte lucruri la care nu mă pricep foarte bine. Repet, îl voi ruga pe ministrul Sănătăţii ca pentru următoarea şedinţă de guvern să îmi prezinte un raport şi nişte propuneri. Cred că trebuie să ştim care sunt soluţiile. Azi aş minţi să spun că ştiu", a declarat premierul, citat de corespondentul MEDIAFAX..

Boala Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie transmisă omului prin înţepătura de căpuşă, fiind cunoscută şi sub numele de "boala cu 1000 de feţe", din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza.

Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, la nivelul întregii ţări anul trecut au fost confirmate 861 de cazuri de boală Lyme, cu 52 la sută mai multe decât în 2010.

La jumătatea acestei săptămâni, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă. Actorul Şerban Ionescu este diagnosticat de aproape un an cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul îi cere ministrului Sănătăţii un raport privind cazurile de îmbolnăviri cu Lyme.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul îi cere ministrului Sănătăţii un raport privind cazurile de îmbolnăviri cu Lyme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei