Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ştiu că oamenii nu se încălzesc cu cifre, dar trebuie să înţeleagă că reforma era necesară

Premierul Emil Boc a insistat în Parlament pentru menţinerea stabilităţii economice, spunând că înţelege nemulţumirea oamenilor care nu se pot încălzi cu cifre macroeconomice, dar că aceştia trebuie să înţeleagă că măsurile adoptate de Guvern erau necesare în contextul crizei economice.
"Trăim vremuri speciale în lume, în Europa şi în România. Criza a afectat viaţa a miliarde de oameni şi nimeni nu ştie exact când se va încheia această criză sau ce forme noi va îmbrăca", a spus Boc, arătând că în Uniunea Europeană există riscul major de revenire a recesiunii economice.
El a susţinut, în plenul Parlamentului, că guvernarea pe care a preluat-o la sfârşitul anului 2008 "arăta bine pe afară, cu gardul vopsit", dar stătea să se prăbuşească din cauza "lucrurilor ruginite", fiind astfel obligat să adopte măsuri dure de reformă, "cu rezultate pozitive" prin care România a reuşit să obţină din nou statutul de ţară în care se poate investi
"Am ieşit din recesiune, dar suntem încă în plină criză economică. România este însă mai bine pregătită acum şi stă în înţelepciunea noastră să ferim ţara de ce poate fi mai greu din punct de vedere economic", a spus Boc.
Premierul a arătat că ştie problemele oamenilor, care nu se încălzesc cu cifre macoeconomice, şi că este greu de explicat acestora că măsurile adoptate de Guvern erau necesare.
Şeful Guvernului a atenţionat totodată opoziţia că oamenii sunt nemulţumiţi de tot ceea ce înseamnă politică în ultimii 20 ani, astfel că politicienii au obligaţia să îşi schimbe comportamentul, renunţând la aroganţă şi lipsă de comunicare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ştiu că oamenii nu se încălzesc cu cifre, dar trebuie să înţeleagă că reforma era necesară.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Boc: Ştiu că oamenii nu se încălzesc cu cifre, dar trebuie să înţeleagă că reforma era necesară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORECT trimis de
(24 ian 2012, 11:13:02
Intr-adevar oamenii nu se incalzesc cu cifre,dar vor intelege in viitor ca a fost un lucru dureros reforma dar necesar.
1.1  RE: CORECT trimis de
(24 ian 2012, 17:25:05
fraiere care esti tu fraier portocaliu... reforma inseamna sa faci ceva concret. tocmai de asta e lumea nemultumita..se fura prea mult fara sa se faca ceva. daca nu se fura atat, se administrau bine banii si se faceau investitii corecte stateam altfel acum. se facea o autostrada = erau si investitii in respectiva zona, locuri de munca create, impozit mai consistent platit statului iar atunci cand ar fi venit vremea de masuri de austeritate poate in loc sa se taie 25 % din 1000 ron, poate era un 15 % din 1500 ron. dar de ce sa intelegi tu astfel de lucruri daca tu probabil te hranesti cu laturi portocalii ! PS : muriti toti !
1.2  RE: CORECT trimis de
(25 ian 2012, 08:43:05
daca ar fi fost PSD-ul la putere , nu ar fi taiat salariile, nu ar fi marit tva-ul si tara s-ar fi imprumutat cu zeci de miliarde de la FMI sau de prin alte parti tocmai pentru a sustine SOCIALUL .... Romania in 2012 ar fi avut soarta Greciei......
Fratilor, nu mai putem sta cu mana intinsa. Trebuie sa intelegem ca masurile dure au fost pentru a scoate tara din recesiune si pentru viitorul Romaniei..
1.3  RE: CORECT trimis de
(25 ian 2012, 08:49:52
Ceea ce afirma premierul Boc este sustinut si de seful FMI care nu credea atunci cand ne-a acordat imprumutul ca ne vom redresa economic,sunt spusele lui.
Daca pesedistii nu inteleg stiti cum e la biserica popa nu repeta slujba de doua ori pentru o baba surda.
2.   * trimis de
(24 ian 2012, 11:21:59
Muiat în sos de disperare şi-n zeamă de sărăcie
Îţi vezi mâncarea din farfurie ca fiind .. o autopsie
Îţi vezi chipul boldit ( în căuşul lingurei oglindit )
Şi te-ntrebi : cum dreq de-n halul ăsta am sărăcit ?

( nu-i vorba despre mine , neapărat ... băsist tâmpit
Suceveanul nu e prost ! e doar sărac .. şi prostit )

Ecourile unui faliment iminent îţi zgârâie timpanul
Dar te consolezi , fad : eh , n-o să mi se-ntâmple mie !
Dar, uiţi ! nu priveşti în faţă , cât de scump ţi-e banul* ?
Promisiunea ( ca rutină ) , deznădejdea , nu-nseamnă sărăcie ?

În oglindă dai din cap zâmbind aprobator şi serafic
Uneori te simţi bine , alteori .. ca un ipochimen nespălat
Cu speranţe mereu diferite , optimiste, îţi treci în grafic :
Mâine va fi mai bine ! ( dar iar apare ceva .. neplanificat )

3.   POETUL nebun trimis de
(24 ian 2012, 12:02:30
Cu asta o sa ramai,si asta o sa lasi dupa moarte nepotilor tai:niste versuri de 2 lei.
4.   Trebuia dar nici chiar asa trimis de
(24 ian 2012, 14:40:51
Pe toate le-am inteles dar chiar pana acolo sa duci reforma incat s-o lasi pe Leana fara frunza, fara posete si pantofi, de umbla saracuta de zici ca-i imbracata de la piata de vechituri. Pana acolo sa duci reforma INCAT bietii baieti destepti din ferma porcina a PDL, UDMR, UNPR, au ajuns sa se manance intre ei de atata foame? Cred ca ar trebui luate niste masuri SPECIALE de protectie sociala pentru aceasta categorie de PORCALAI. Vine RASCOLUL, Fluturas. Degeaba guitati.
4.1  RE: Trebuia dar nici chiar asa trimis de
(25 ian 2012, 08:52:37
Eu va dca voi,USL guitati nu PDL.Asta vedem la tv de 13 zile vi s-au terminat banii nu mai aveti ce manca sau ce?Acuma daca veniti la guvernare bdegeaba ca nu sunt bani,si oricum poporul nu va vrea,nu stiu de unde deduceti voi altceva.
5.   Reforma sau chiuretaj? trimis de
(25 ian 2012, 02:39:44
Daca reforma inseamna sa doar sa reduci salarii, pensii, sa dai oameni afara din servici, sa cresti TVA, sa inchizi firme prin masuri rele luate, sa-ti jignesti poporul, sa-i iei tot si apoi sa-i dai citeva picaturi, sa jignesti armata luandu-i gradele de pe cupoanele de pensie, sa minti poporul, in felul acesta subestimanu-l si jignindu-l, sa cresti impozitele , taxele si sa inventezi impozite nemaiauzite, sa imprumuti bani europeni fara sa le dai o destinatie potrivita necesitatilor de prima importanta, sa bagi intriga intre diverse clase ocupationale, sa nu creezi cadrul necesar dezvoltarii anumitor activitati din care oamenii sa subziste macar, si multe alte rele, ma lipsesc de asa o reforma. Daca le-ar fi mers mintea catusi de cat, ar fi stiut sa iasa cu capul sus si din aceasta razmerita; dar daca nu e nimic de redus la buzunar, nu se pricep.
5.1  RE: Reforma sau chiuretaj? trimis de
(25 ian 2012, 11:34:38
Cred ca vorbesti in dodii.
DE ce nu fost prezenta si opozitia in parlament cand s-au luat deciziile astea?
Au venit ei cu solutii?Nu ei erau preocupati sa se cupleze intre ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei