Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta cere, în Parlament, alegeri anticipate: Nu e nicio nenoricire dacă Boc nu va mai fi premier

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a pledat, în timpul discursului său din Parlament, pentru organizarea de alegeri anticipate, susţinând că organizarea lor reprezintă o soluţie foarte simplă şi democratică.
"Soluţia este foarte simplă – un pact politic între cei toţi prezenţi aici, prin care spunem că suntem de acord să renunţăm la continuarea mandatului nostru de parlamentar şi să ne prezentăm în faţa oamenilor, pentru ca ei să decidă cine să-i reprezinte sau nu în Parlament. Toţi parlamentarii USL, sau cei care vor să rămână alături de USL, sunt gata să meargă în faţa oamenilor pentru a cere un vot de încredere sau, dimpotrivă, un vot de sancţiune. Dacă dumneavoastră aveţi acelaşi curaj şi aceeaşi responsabilitate, putem s-o facem şi mâine, de ziua Unirii, a unirii acestor parlamentari care stau în scaune cu oamenii care stau afară şi care ne cer să fim la fel ca ei. Vreau să vă asigur că nu mai este loc de paşi înapoi. Parlamentarii USL nu vor mai fi, din februarie, înapoi, în bănci, cuminţi, ascultând din nou aceleaşi discursuri şi fiind obligaţi să voteze sau să nu voteze aceleaşi angajări de răspundere. E momentul în care putem să arătăm dacă suntem altfel decât cum spun oamenii despre noi sau dacă unii ţin mai mult la scaun decât ţin la demnitatea şi la responsabilitatea faţă de cei care i-au ales", a declarat Victor Ponta.
El a mai spus că este un moment esenţial, în care fiecare dintre cei prezenţi în Parlament, care trebuie să aleagă între "a fi surd la ceea ce oamenii aşteaptă sau a acţiona în direcţia pe care oamenii ne-o cer".
"Aş vrea să vă rog să nu vă păcăliţi singuri. Nu e nicio nenorocire pentru România dacă domnul Boc nu va mai fi prim-ministru. Nu va fi nicio nenorocire pentru România dacă PDL nu mai e la guvernare, aşa cum nu cred că nu va fi nicio nenorocire dacă Ponta nu va fi prim-ministru. Singura nenorocire pentru România este să rămâneţi aici lipiţi de scaune în timp ce oamenii vă vor afară", a adăugat liderul USL.
El a reiterat necesitatea "întoarcerii către popor", solicitând încă o dată declanşarea procedurilor de declanşare a alegerilor anticipate.
"Vă solicităm un singur lucru, de un bun simţ, pe care e foarte greu să-l contraziceţi – haideţi să-i lăsăm pe oameni să decidă cine să-i conducă în continuare", a apreciat Ponta.
De asemenea, în timpul discursului său, Victor Ponta a afirmat că actuala clasă politică are două obligaţii esenţiale pentru acest an, respectiv asigurarea stabilităţii şi revenirea României la standardele de democraţie pentru care românii au ieşit în stradă în "1989, 1990 şi zilele trecute".
În acelaşi timp, liderul USL a cerut guvernului să renunţe la comasarea alegerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta cere, în Parlament, alegeri anticipate: Nu e nicio nenoricire dacă Boc nu va mai fi premier.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta cere, în Parlament, alegeri anticipate: Nu e nicio nenoricire dacă Boc nu va mai fi premier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da trimis de
(24 ian 2012, 11:29:56
Eu atat am inteles din ce spune si ce vrea Ponta:ca Emil Boc sa nu mai fie premier,pentru el este o nenorocire....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei