Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anghel: Din 10.000 de bolnavi cu cancer pulmonar, 9.000 au murit

Aproape 9.000 de bolnavi cu cancer la plămân în stadiu avansat, dintr-un total de 10.000 de pacienţi, au murit în 2008, terapia fiind dificilă pentru boala avansată, chiar dacă există tratamente ţintite, a declarat, joi, managerul Institutului Oncologic Bucureşti (IOB), prof dr. Rodica Anghel.

"Există multe terapii ţintite în bolile oncologice. Administrate în stadiul incipient, bolile pot fi vindecate. În stadii avansate se vorbeşte însă de supravieţurire la un anumit interval de timp", a adăugat managerul IOB cu ocazia conferinţei Societăţii Române de Radioterapie şi Zilele Medicale ale Institutului Oncologic "Prof. Dr Alexandru Trestioreanu" Bucureşti organizate în perioada 17-19 noiembrie, la Bucureşti.

Potrivit medicului, din păcate cancerul pulmonar este depistat în stadii foarte avansate. Astfel că, în 2008, din 10.000 bolnavi au murit 9.000. Incidenţa şi mortalitatea atât de apropiate indică faptul că bolnavii au ajuns la medic în stadii foarte avansate, în care terapia încă nu este benefică.

"Terapia încă nu este benefică, pentru aceste stadii avansate. Şi în cancerul pulmonar există terapii ţintite, dar răspunsul la tratament este scăzut, iar supravieţuirea sub aceste tratament este redusă la un an, un an şi ceva", a mai spus managerul IOB, Rodica Anghel.

Medicul a precizat că, în ultimii ani, a crescut incidenţa şi mortalitatea prin cancer colorectal şi prin cancer al prostatei.

"Nu există suficientă educaţie sanitară. Oamenii nu cunosc semnele bolii şi vin foarte târziu la medic. Orice boală în stadiul incipient poate fi vindecată total, în stadiul patru supravieţuirea poate fi de zece la sută, la cinci ani. Oamenii trebuie să meargă periodic la control", a mai spus medicul.

La manifestările ştiinţifice organizate de Institutului Oncologic "Prof.Dr.Alex.Trestioreanu" şi de Societatea Română de Radioterapie sunt discutate subiecte privind tratamentul multidisciplinar complex al afecţiunilor neoplazice, cu accent deosebit pe tratamentele molecular ţintite, tehnicile moderne de iradiere şi procedeele chirurgicale inovatoare utilizate în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni neoplazice. De asemenea, sunt abordate toate localizările neoplazice cu impact major asupra stării de sănătate a populaţiei, cum ar fi cancerul pulmonar, cel mamar, al colului uterin şi cancerele tubului digestiv, a explicat medicul..

"În mod particular, este de menţionat sesiunea de cancer pulmonar care beneficiază de contribuţia a doi invitaţi de marcă de la Universitatea din Viena, respectiv prof. Thomas Brodowicz şi prof. Walter Klepetko, ca şi sesiunea dedicată tehnicilor moderne de iradiere, care îl are ca invitat pe prof. Kayihan Engin din Turcia. În cadrul sesiunii alocate tratamentelor molecular ţintite vom fi onoraţi de prezenţa prof. Cristoph Zielinski, care va ţine o prelegere legată de tratamentul modern cu anticorpi monoclonali. În cadrul comunicărilor ştiinţifice, se va desfăşura sesiunea de medicină nucleară, ce va aborda tema integrării medicinei nucleare în oncologia medicală, având ca invitat de marcă pe dr. Savvas Frangos, secretar EANM din cadrul departamentului de medicină nucleară al centrului Oncologic din Cipru, Nicosia", a adăugat prof. Anghel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anghel: Din 10.000 de bolnavi cu cancer pulmonar, 9.000 au murit.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anghel: Din 10.000 de bolnavi cu cancer pulmonar, 9.000 au murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei